23948sdkhjf

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Alla restauranger behöver följa med i tiden. Så även Tennstopet med sin över 150-åriga historia. Krogens nytillträdda vd ska öppna en bakficka med nytt koncept, skriver Besöksliv.  

Numera ingår Tennstopet i Stockholm krogbolag och ägs därmed av Kristofer Sandström och Christian Olsson, krögarna som bland annat driver Vassa Eggen och Kommandören. Nyligen rekryterade de Jimmie Rundqvist från Grand Central för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

I den nya vd:ns uppdrag ingår bland annat att öppna en bakficka. Stockholm krogbolag har köpt lokalen vägg i vägg och Jimmie Rundqvist jobbar nu, ihop med ägarduon, med att ta fram ett koncept för en bakficka med plats för cirka 70 gäster.

– Vi ser just nu över vad vi ska göra så det är för tidigt att säga något i detalj, men man ska känna att det är Tennstopet, även om den delen kommer att ha ett eget kök. Med den nya delen hoppas vi att kunna attrahera nya gästgrupper som inte har hittat hit ännu, säger Jimmie Rundqvist till Besöksliv.

Anrika Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Namnet Tennstopet kommer från att tenngravören Bror Axel Santesson, som köpte verksamheten 1891, dekorerade väggarna med tennpjäser. Gästerna la märke till tenndetaljerna och började kalla stammisstället för Tennstopet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082