23948sdkhjf

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ny vd hämtad från Grand Central.

Alla restauranger behöver följa med i tiden. Så även Tennstopet med sin över 150-åriga historia. Krogens nytillträdda vd ska öppna en bakficka med nytt koncept, skriver Besöksliv.  

Numera ingår Tennstopet i Stockholm krogbolag och ägs därmed av Kristofer Sandström och Christian Olsson, krögarna som bland annat driver Vassa Eggen och Kommandören. Nyligen rekryterade de Jimmie Rundqvist från Grand Central för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

I den nya vd:ns uppdrag ingår bland annat att öppna en bakficka. Stockholm krogbolag har köpt lokalen vägg i vägg och Jimmie Rundqvist jobbar nu, ihop med ägarduon, med att ta fram ett koncept för en bakficka med plats för cirka 70 gäster.

– Vi ser just nu över vad vi ska göra så det är för tidigt att säga något i detalj, men man ska känna att det är Tennstopet, även om den delen kommer att ha ett eget kök. Med den nya delen hoppas vi att kunna attrahera nya gästgrupper som inte har hittat hit ännu, säger Jimmie Rundqvist till Besöksliv.

Anrika Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Namnet Tennstopet kommer från att tenngravören Bror Axel Santesson, som köpte verksamheten 1891, dekorerade väggarna med tennpjäser. Gästerna la märke till tenndetaljerna och började kalla stammisstället för Tennstopet. 

Mer om: Tennstopet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116