23948sdkhjf

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ny vd hämtad från Grand Central.

Alla restauranger behöver följa med i tiden. Så även Tennstopet med sin över 150-åriga historia. Krogens nytillträdda vd ska öppna en bakficka med nytt koncept, skriver Besöksliv.  

Läs också: Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Numera ingår Tennstopet i Stockholm krogbolag och ägs därmed av Kristofer Sandström och Christian Olsson, krögarna som bland annat driver Vassa Eggen och Kommandören. Nyligen rekryterade de Jimmie Rundqvist från Grand Central för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

I den nya vd:ns uppdrag ingår bland annat att öppna en bakficka. Stockholm krogbolag har köpt lokalen vägg i vägg och Jimmie Rundqvist jobbar nu, ihop med ägarduon, med att ta fram ett koncept för en bakficka med plats för cirka 70 gäster.

– Vi ser just nu över vad vi ska göra så det är för tidigt att säga något i detalj, men man ska känna att det är Tennstopet, även om den delen kommer att ha ett eget kök. Med den nya delen hoppas vi att kunna attrahera nya gästgrupper som inte har hittat hit ännu, säger Jimmie Rundqvist till Besöksliv.

Anrika Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Namnet Tennstopet kommer från att tenngravören Bror Axel Santesson, som köpte verksamheten 1891, dekorerade väggarna med tennpjäser. Gästerna la märke till tenndetaljerna och började kalla stammisstället för Tennstopet. 

Mer om: Tennstopet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Nyhetsbrev

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Arkiv

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078