23948sdkhjf

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ny vd hämtad från Grand Central.

Alla restauranger behöver följa med i tiden. Så även Tennstopet med sin över 150-åriga historia. Krogens nytillträdda vd ska öppna en bakficka med nytt koncept, skriver Besöksliv.  

Numera ingår Tennstopet i Stockholm krogbolag och ägs därmed av Kristofer Sandström och Christian Olsson, krögarna som bland annat driver Vassa Eggen och Kommandören. Nyligen rekryterade de Jimmie Rundqvist från Grand Central för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

I den nya vd:ns uppdrag ingår bland annat att öppna en bakficka. Stockholm krogbolag har köpt lokalen vägg i vägg och Jimmie Rundqvist jobbar nu, ihop med ägarduon, med att ta fram ett koncept för en bakficka med plats för cirka 70 gäster.

– Vi ser just nu över vad vi ska göra så det är för tidigt att säga något i detalj, men man ska känna att det är Tennstopet, även om den delen kommer att ha ett eget kök. Med den nya delen hoppas vi att kunna attrahera nya gästgrupper som inte har hittat hit ännu, säger Jimmie Rundqvist till Besöksliv.

Anrika Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Namnet Tennstopet kommer från att tenngravören Bror Axel Santesson, som köpte verksamheten 1891, dekorerade väggarna med tennpjäser. Gästerna la märke till tenndetaljerna och började kalla stammisstället för Tennstopet. 

Mer om: Tennstopet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143