23948sdkhjf

Äntligen öppningsdag för Tennstopets nya systerkrog

Det har tagit längre tid än planerat på grund av coronapandemin men snart får anrika Tennstopet tillökning. Den nya systerkrogen Tennstopet Grill öppnar den 5 november i den intilliggande lokalen på Odengatan i centrala Stockholm. 

– Vi tar med oss några av krogens klassiker från menyn, men utökar även erbjudandet med många nya rätter från den öppna grillen. Det viktigaste för oss är att hålla ihop de bägge krogarna, vilket gästerna kommer att uppleva i såväl atmosfär samt den lilla gången som knyter dem samman, säger källarmästare Jimmie Rundqvist på både Tennstopet och Tennstopet Grill.

Inspirationen till interiör och färgval i nya lokalen har hämtats från Tennstopet men i övrigt får den nya krogen ett eget uttryck. Tennstopet Grill rymmer 70 matgäster i tre etage med en stor bardel vid de stora fönstren som vetter mot gatan. I nedre plan finns en öppen grill för kött och skaldjur.

– Tennstopet är en viktig plats för många stockholmare och vår uppgift är att bevara den. Tennstopet är här för att stanna – nu med en härlig bakficka alldeles intill, säger Christian Olsson som sedan 2012 driver Tennstopet tillsammans med Kristofer Sandström.

Ansvarig för driften på Tennstopet Grill är krogprofilen Åsa Carlson, ett känt ansikte från restauranger som Brillo, Riche och Teatergrillen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094