23948sdkhjf

Han är årets världskonditor

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Att svenska bagare och konditorer håller hög klass är ingen nyhet. Det senaste internationella erkännandet är en riktig prestigeutnämning. Det är Internationella branschorganisationen för bagare och konditorer (UIBC) som har utsett Gustaf Mabrouk till Årets världskonditor 2019.

Läs också: En av dem blir snart Årets bagare

Det är tredje gången på fem år som en svensk får utmärkelsen. Anders Oskarsson var världsbagare 2017 och Håkan Johansson 2015. 

– Jag är så fantastiskt hedrad. Jag brinner för det fantastiska konditoryrket och mest av allt för choklad. Mitt intresse sträcker sig hela vägen från kakaoodlingarna till processen att tillverka choklad och därefter skapa fantastiska bakverk. Jag hoppas att den här utmärkelsen kan hjälpa mig att inspirera fler till att intressera sig för choklad och konditoryrket, säger Gustaf Mabrouk.

Gustaf Mabrouk vann tävlingen Årets Konditor redan som 19-åring. Året var 1995. Därefter flyttade han till New York. De senaste åren har Gustaf bott och arbetat i Sverige. Han har gett ut boken Chokladmakarens handbok och driver i dag företaget Chef de partie Sthlm.

Mer om: bagare
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.101