23948sdkhjf

Sveriges bästa unga bagare korad

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Bakverk med kugghjul, kol och höga hattar av Sveriges bästa unga bagare.

Efter fem intensiva timmar i bageriet stod Fanny Johansson från Tranås som vinnare i SM Unga bagare 2019 och kan därmed titulera sig svensk juniormästare. Hon vann även första pris i kategorin Bästa skådebröd.

Läs också: En av dem blir snart Årets bagare

– Jag blev väldigt nöjd med alla bakverken och kände att hur det än går så är jag nöjd. Alla här är så sjukt duktiga. Nu kommer jag att fira med att sova, det har varit en lång dag och jag har varit så nervös men är så glad att jag vann, sa Fanny Johansson när det stod klart att hon vunnit.

Fanny Johanssons tolkning av temat ”steam punk”, med ett bakverk som inkluderar kugghjul, kol och höga hattar, imponerade på juryn.

Juryns motivering lyder:
”Med strålande tävlingsnerver, glatt humör och lugn visar dagens vinnare på en stor estetisk känsla, hantverksskicklighet och talang. Årets vinnare har tagit den visuella tolkningen av temat till en exceptionellt hög nivå. Med inspiration från 1800-talets industrialism och framtidsvision har idag bakverk med både kugghjul, höga hattar och kol skapats. Vinnare i SM Unga Bagare 2019 är Fanny Johansson.”

De fyra deltagare som placerade sig bäst i tävlingen tar nu plats i den svenska junior-VM-truppen, Svenska Juniorbagarlandslaget, som tidigare vunnit flera VM-guld.

Resultat SM Unga bagare 2019
Första plats: Fanny Johansson från Tranås, studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad
Andra plats: Gabriel Olsson från Kristianstad, jobbar på Lidingö Bröd & Pâtisserie i Stockholm
Tredje plats: My Lindqvist från Borlänge, studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad
Fjärde plats: Malin Nordberg från Älvängen, jobbar på RC Chocolat på Arlanda

Pris för bästa bakverk inom respektive kategori:
Bästa matbröd: Gabriel Olsson
Bästa kuvertbröd: My Lindqvist
Bästa bulle: Patricia Eren
Bästa kavlade deg: Michaela Salmons
Bästa skådebröd: Fanny Johansson

Mer om: bagare | tävling
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11