23948sdkhjf

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Att svenska bagare och konditorer håller hög klass är ingen nyhet. Det senaste internationella erkännandet är en riktig prestigeutnämning. Det är Internationella branschorganisationen för bagare och konditorer (UIBC) som har utsett Gustaf Mabrouk till Årets världskonditor 2019.

Det är tredje gången på fem år som en svensk får utmärkelsen. Anders Oskarsson var världsbagare 2017 och Håkan Johansson 2015. 

– Jag är så fantastiskt hedrad. Jag brinner för det fantastiska konditoryrket och mest av allt för choklad. Mitt intresse sträcker sig hela vägen från kakaoodlingarna till processen att tillverka choklad och därefter skapa fantastiska bakverk. Jag hoppas att den här utmärkelsen kan hjälpa mig att inspirera fler till att intressera sig för choklad och konditoryrket, säger Gustaf Mabrouk.

Gustaf Mabrouk vann tävlingen Årets Konditor redan som 19-åring. Året var 1995. Därefter flyttade han till New York. De senaste åren har Gustaf bott och arbetat i Sverige. Han har gett ut boken Chokladmakarens handbok och driver i dag företaget Chef de partie Sthlm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063