23948sdkhjf

”Vår ambition är att skapa en modern klassiker”

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Stureplansgruppen öppnar takrestaurang med terass i nya Sergelhuset.

Vid Sergels torg mitt i Stockholms city genomför just nu Vasakronan omdaningen av Sergelhuset. Stadsutvecklingsprojektet omfattar tre byggnader längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen. 

Läs också: Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

Nu är det klart att Stureplansgruppen etablerar sig i Sergelprojektet. Förutom event- och konferensmöjligheter kommer det att bli en restaurang och stor takterrass på totalt 1 100 kvadratmeter. Krogen kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan med en vy över hela Stockholm. Stureplansgruppen hyr även eventyta av Vasakronan på totalt 2 500 kvadratmeter med entré från Sveavägen.

Just nu pågår det slutgiltiga arbetet med restaurangens gestaltning samt kulinariska profil. Arbetet förväntas bli klart under senhösten 2019.

– Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för stockholmare och alla andra, säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne.

Stureplansgruppen växer och har nu en omsättning på 1,3 miljarder kronor samt totalt cirka 800 anställda.

Det är också klart att mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget tar hand om de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan. 

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.211