23948sdkhjf

”Vår ambition är att skapa en modern klassiker”

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Stureplansgruppen öppnar takrestaurang med terass i nya Sergelhuset.

Vid Sergels torg mitt i Stockholms city genomför just nu Vasakronan omdaningen av Sergelhuset. Stadsutvecklingsprojektet omfattar tre byggnader längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen. 

Läs också: Han tar plats i Stureplansgruppen

Nu är det klart att Stureplansgruppen etablerar sig i Sergelprojektet. Förutom event- och konferensmöjligheter kommer det att bli en restaurang och stor takterrass på totalt 1 100 kvadratmeter. Krogen kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan med en vy över hela Stockholm. Stureplansgruppen hyr även eventyta av Vasakronan på totalt 2 500 kvadratmeter med entré från Sveavägen.

Just nu pågår det slutgiltiga arbetet med restaurangens gestaltning samt kulinariska profil. Arbetet förväntas bli klart under senhösten 2019.

– Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för stockholmare och alla andra, säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne.

Stureplansgruppen växer och har nu en omsättning på 1,3 miljarder kronor samt totalt cirka 800 anställda.

Det är också klart att mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget tar hand om de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan. 

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.326