23948sdkhjf

Harrys växlar upp – söker franchisetagare i 20 städer

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nyligen blev det klart att Harrys i höst återvänder till Motala. Samtidigt meddelades att den svenska bar- och brasseriekedjan söker franchisetagare i ytterligare fyra städer. Nu står det klart att expansionsplanerna är större än så. Harrys letar nu franchisetagare i totalt 20 städer.

Läs också: Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Målet är högt ställt. Harrys ska inom en treårsperiod gå från dagens cirka 30 till 45 restauranger. Fokus ligger på att konvertera redan befintliga verksamheter till Harrys-konceptet, där det svenska ursprunget slår igenom såväl i design och inredning som i maten som serveras på restaurangerna.

– Vi har identifierat 20 städer där vi känner att Harrys kan bidra till en positiv utveckling av staden och där det finns ett behov i dag, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.

I följande städer vill Harrys etablera sitt folkliga koncept med nya franchisetagare: Borås, Eskilstuna, Eksjö, Falköping, Karlskrona, Karlskoga, Luleå, Mariestad, Nässjö, Oskarshamn, Piteå, Ronneby, Skara, Skövde, Sundbyberg, Sundsvall, Trelleborg, Täby, Åtvidaberg, Östersund. Dessutom fortsätter letandet efter lämpliga lokaler i Stockholm.

Harrys startade i Falkenberg 1993. Namnet är en hommage till livsmedelshandlaren Harry Nilsson. I dag sysselsätter kedjan cirka 1 000 personer. 

Mer om: Harrys
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142