23948sdkhjf

Ännu en stjärnkrog tackar för sig

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sverige blir minst två stjärnkrogar fattigare i december. Volt gör som Fäviken Magasinet och meddelar i förväg att den här hösten är krogens sista. Precis som Magnus NIlsson vill krögartrion bakom Volt göra något annat. 

I ett uttalande på krogens Instagramkonto förklarar de att ”var sak har sin tid och det är dags att förverkliga nya drömmar”. Fredagen den 20 december serveras det mat för sista gången på restaurang Volt som öppnade på Östermalm i Stockholm 2010. ”Vi ska se till att vi gör den bästa säsongen vi har gjort under våra nio år”, skriver krögartrion Peter Andersson, Fredrik Johnsson och Johan Bengtsson på Instagram

Exakt vad som ligger bakom beslutet att stänga vill krögarna inte gå in på, men de avfärdar i en intervju med Dagens Industri att det skulle handla om osämja eller ekonomiska orsaker. ”Det är väldigt skönt att själva kunna bestämma när man ska stänga. Vi vill sluta när vi är som bäst, innan något börjar dala”, säger Fredrik Johnsson.

Volt tilldelades 2015 en Guide Michelin-stjärna och lyckades behålla den även i årets upplaga av Michelin-guiden. Krogen har också prisats för sin hållbarhetsarbete.

Mer om: Volt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159