23948sdkhjf

Ännu en stjärnkrog tackar för sig

Sverige blir minst två stjärnkrogar fattigare i december. Volt gör som Fäviken Magasinet och meddelar i förväg att den här hösten är krogens sista. Precis som Magnus NIlsson vill krögartrion bakom Volt göra något annat. 

I ett uttalande på krogens Instagramkonto förklarar de att ”var sak har sin tid och det är dags att förverkliga nya drömmar”. Fredagen den 20 december serveras det mat för sista gången på restaurang Volt som öppnade på Östermalm i Stockholm 2010. ”Vi ska se till att vi gör den bästa säsongen vi har gjort under våra nio år”, skriver krögartrion Peter Andersson, Fredrik Johnsson och Johan Bengtsson på Instagram

Exakt vad som ligger bakom beslutet att stänga vill krögarna inte gå in på, men de avfärdar i en intervju med Dagens Industri att det skulle handla om osämja eller ekonomiska orsaker. ”Det är väldigt skönt att själva kunna bestämma när man ska stänga. Vi vill sluta när vi är som bäst, innan något börjar dala”, säger Fredrik Johnsson.

Volt tilldelades 2015 en Guide Michelin-stjärna och lyckades behålla den även i årets upplaga av Michelin-guiden. Krogen har också prisats för sin hållbarhetsarbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.218