23948sdkhjf

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

”Det har varit ett svårt beslut”.

Sagan om den lilla jämtländska krogen som blev en internationell succé är snart över. I december stänger Fäviken Magasinet. Stjärnkrögaren Magnus Nilsson vill göra annat.

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Det har varit ett svårt beslut men jag är övertygad om att det är rätt beslut, säger Magnus Nilsson i en kommentar på krogens hemsida.

Det är den 35-årige stjärnkrögarens eget beslut att lämna restaurangen som han drivit i tio år och som i mångt och mycket blivit synonym med honom själv. Inte minst har Magnus Nilssons deltagande i Netflixserien Chefs Table bidragit till berömmelsen. 

– Strategiskt är detta inte på något sätt ett smart beslut. Men vad är skälet till att driva en restaurang som Fäviken? Därför att du vill, den är helt och hållet driven med passion, säger Magnus Nilsson i en intervju med Los Angeles Times där han förklarar att det totala fokuset inte längre finns där.

– För första gången någonsin vaknade jag och ville inte gå till jobbet.

Läs också: Här finns årets bästa restaurang enligt White Guide

Familjen Brummer som äger Fäviken är inte intresserade av att rekrytera en ny chefskock utan väljer i stället att lägga ned verksamheten. Den 14 december 2019 serveras de sista middagarna på Fäviken Magasinet till gästerna som redan reserverat bord på restaurangen i Järpen som i mars var tillbaka i toppen på White Guides lista över Sveriges bästa restauranger.

Magnus Nilsson kommer att vara kvar till slutet och hoppas att det blir ”business as usual” under det sista halvåret. Därefter ska han vara ledig och tillbringa tid med sin familj och ägna sig åt sin fruktodling och trädgård. Vad som kan komma därefter vill han inte gå in på.

Jag kommer att skicka er e-post när jag har något att meddela, uppger han i pressmeddelandet och tillägger att han inte avser att göra några fler intervjuer än den med Los Angeles Times.

Lokalen kommer när resturangen har stängts att börja användas på samma sätt som innan Fäviken Magasinet öppnade. Privatpersoner som vill ägna en helg åt skidåkning eller jakt i det jämtländska landskapet kan då återigen hyra fastigheten.

Charkuterifabriken och restaurangen Krus i Åre ska enligt planen fortsätta som förut.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125