23948sdkhjf

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

”Det har varit ett svårt beslut”.

Sagan om den lilla jämtländska krogen som blev en internationell succé är snart över. I december stänger Fäviken Magasinet. Stjärnkrögaren Magnus Nilsson vill göra annat.

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Det har varit ett svårt beslut men jag är övertygad om att det är rätt beslut, säger Magnus Nilsson i en kommentar på krogens hemsida.

Det är den 35-årige stjärnkrögarens eget beslut att lämna restaurangen som han drivit i tio år och som i mångt och mycket blivit synonym med honom själv. Inte minst har Magnus Nilssons deltagande i Netflixserien Chefs Table bidragit till berömmelsen. 

– Strategiskt är detta inte på något sätt ett smart beslut. Men vad är skälet till att driva en restaurang som Fäviken? Därför att du vill, den är helt och hållet driven med passion, säger Magnus Nilsson i en intervju med Los Angeles Times där han förklarar att det totala fokuset inte längre finns där.

– För första gången någonsin vaknade jag och ville inte gå till jobbet.

Läs också: Här finns årets bästa restaurang enligt White Guide

Familjen Brummer som äger Fäviken är inte intresserade av att rekrytera en ny chefskock utan väljer i stället att lägga ned verksamheten. Den 14 december 2019 serveras de sista middagarna på Fäviken Magasinet till gästerna som redan reserverat bord på restaurangen i Järpen som i mars var tillbaka i toppen på White Guides lista över Sveriges bästa restauranger.

Magnus Nilsson kommer att vara kvar till slutet och hoppas att det blir ”business as usual” under det sista halvåret. Därefter ska han vara ledig och tillbringa tid med sin familj och ägna sig åt sin fruktodling och trädgård. Vad som kan komma därefter vill han inte gå in på.

Jag kommer att skicka er e-post när jag har något att meddela, uppger han i pressmeddelandet och tillägger att han inte avser att göra några fler intervjuer än den med Los Angeles Times.

Lokalen kommer när resturangen har stängts att börja användas på samma sätt som innan Fäviken Magasinet öppnade. Privatpersoner som vill ägna en helg åt skidåkning eller jakt i det jämtländska landskapet kan då återigen hyra fastigheten.

Charkuterifabriken och restaurangen Krus i Åre ska enligt planen fortsätta som förut.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Nyhetsbrev

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Arkiv

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144