23948sdkhjf

Frantzén bästa restaurangen i Europa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Opinionated About Dining, ODA, har presenterat sin årliga rankning och det är svenskt i toppen av listan för de bästa europeiska restaurangerna. Restaurang Frantzén avancerar från åttonde plats ända upp till den prestigefyllda förstaplatsen. Frantzén petar därmed ned förra årets vinnare, schweiziska Schloss Schauenstein, till andra plats.

Läs också: Nästa utmaning: tre stjärnor

– För mig är detta en stor ära, jag känner mig väldigt glad och stolt över vår restaurang. Vi har återigen lyckats med en enorm bedrift och det säger mycket om vårt team. Extra roligt är det så klart att det är våra gäster som kommer från världen över som har röstat på oss, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Det är också svenskt på femte och elfte plats tack vare Daniel Berlin i Tranås och Fäviken i Järpen. Fäviken Magasinet, som nyligen annonserade att krogen stänger i december, rasade från andra plats.

Lite längre ned på 200-listan återfinns Oaxen (60), Gastrologik (71), Ekstedt (81) och Adam/Albin (173).

Rankningen är baserad på över 200 000 recensioner från 6 000 gäster som alla deltagit i ODA-undersökningen.

De 20 bästa europeiska restaurangerna:

  1. Restaurant Frantzén, Sverige
  2. Schloss Schauenstein, Schweiz
  3. Etxebarri, Spanien
  4. Restaurant Quique Dacosta
  5. Daniel Berlin, Sverige
  6. Le Calandre, Italien
  7. L’Arpège, Frankrike
  8. La Marine, Frankrike
  9. Noma 2.0, Danmark
  10. Lido 84, Italien
  11. Fäviken, Sverige
  12. Difrutar, Spanien,
  13. Chambré Separée, Belgien
  14. Victor’s Fine Dining by Christian Bau, Tyskland
  15. Osteria Francescana, Italien
  16. De Librije, Nederländerna
  17. Azurmendi, Spanien
  18. Ernst, Tyskland
  19. Geranium, Danmark
  20. Gaestehaus Klaus Erfort, Tyskland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114