23948sdkhjf

Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Efter 163 års produktion stänger bryggeriet ner.

Bryggeriet Zeunerts har i ett halvårs tid varit till salu men nu är personalen uppsagd och produktionen står stilla, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Läs också: Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Det var i mars som ägarna Kopparbergs meddelade att de skulle sälja vidare Sollefteå-bryggeriet då de inte längre ansåg sig kunna lägga tillräckligt med fokus på det. Sedan dess har produktion pågått men nu har den upphört och de sju anställda på bryggeriet har varslats.

– Bryggeriet är fortfarande till salu, men vi har blivit uppsagda, säger Martin Persson, platschef till ÖA.

Till tidningen berättar Martin Persson att han är besviken på Kopparbergs vd Peter Bronsman för att inte ha väntat tillräckligt länge och att inte hållit sitt löfte om att göra det som är bäst för personalen.

Produktionen har legat nere sen i juni och i nästa vecka går sista tankbilen till Kopparbergs för tappning på flaska och burk. Zeunerts egna flasktappning lades ner 2015, vilket även då ledde till varsel av 14 anställda. Frakten ner till Kopparbergs har dock visat sig vara dyr, vilket har dragit upp kostnaderna.

– Vi kommer att skicka den sista ölen sen städar vi. När det är gjort går vi hem. Vi kommer inte att sitta där och titta på varandra tills att uppsägningstiden gått ut, säger Martin Persson till ÖA.

Zeunerts är Norrlands äldsta bryggeri och startade sin verksamhet redan 1857.

Läs mer om: bryggeri | Kopparbergs | öl | Zeunerts
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126