23948sdkhjf

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Både bryggeri och varumärke är fortsatt i Kopparbergs ägo.

I somras meddelades personalen på Zeunerts Bryggeri i Sollefteå att samtliga sju tjänster varslas och från och med nästa vecka upphör leveranserna till Kopparbergs, vilket Örnsköldsviks Allehanda var först med att rapportera om.

Läs också: Framgång för Kopparbergs gin

Men enligt Peter Bronsman, vd på Kopparbergs som äger Zeunerts, betyder det inte nödvändigtvis slutet för bryggeriet då Kopparbergs fortfarande försöker hitta en köpare av bryggeriet. Endast som en sista åtgärd är det aktuellt med att lägga ner verksamheten.

– Vi kommer att avveckla om vi inte får det sålt men vi har som ambition att få det sålt, säger Peter Bronsman till Food Supply.

På sociala medier har många uttryckt oro för att framförallt Zeunerts populära julmust nu skulle försvinna från hyllorna men enligt Peter Bronsman är det ingen risk för att så ska ske.

– Det är ingen risk att det inte blir någon julmust till jul. Själva varumärket kommer finnas kvar oavsett om vi får nya ägare eller inte, alla beslut är nu hypotetiska och vi äger fortfarande både varumärket och bryggeriet. Allt är som vanligt tills dess att det händer någonting, säger han.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152