23948sdkhjf

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Både bryggeri och varumärke är fortsatt i Kopparbergs ägo.

I somras meddelades personalen på Zeunerts Bryggeri i Sollefteå att samtliga sju tjänster varslas och från och med nästa vecka upphör leveranserna till Kopparbergs, vilket Örnsköldsviks Allehanda var först med att rapportera om.

Läs också: Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

Men enligt Peter Bronsman, vd på Kopparbergs som äger Zeunerts, betyder det inte nödvändigtvis slutet för bryggeriet då Kopparbergs fortfarande försöker hitta en köpare av bryggeriet. Endast som en sista åtgärd är det aktuellt med att lägga ner verksamheten.

– Vi kommer att avveckla om vi inte får det sålt men vi har som ambition att få det sålt, säger Peter Bronsman till Food Supply.

På sociala medier har många uttryckt oro för att framförallt Zeunerts populära julmust nu skulle försvinna från hyllorna men enligt Peter Bronsman är det ingen risk för att så ska ske.

– Det är ingen risk att det inte blir någon julmust till jul. Själva varumärket kommer finnas kvar oavsett om vi får nya ägare eller inte, alla beslut är nu hypotetiska och vi äger fortfarande både varumärket och bryggeriet. Allt är som vanligt tills dess att det händer någonting, säger han.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.322