23948sdkhjf

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ett eget kretslopp av mat och råvaror på Paul Taylor lanthandel.

För ett år sedan annonserade de sina planer. Nu har kändiskockarna Paul Svensson och Tareq Taylor öppnat sin kombinerade restaurang och lanthandel, döpt till Paul Taylor lanthandel.

Restaurangen som är belägen i den nya stadsdelen Fabriksparken, nära Willys i centrala Sundbyberg, har plats för ett 60-tal sittande gäster. I butiksdelen säljs lokala råvaror. Tanken är skapa ett eget kretslopp av mat och råvaror, berättar den mångfaldigt prisbelönade hållbarhetsprofilen Paul Svensson för tidningen Mitt i.

På hyllorna kommer det främst att finnas grönsaker, öl från Sundbybergs köksbryggeri och annat som kan produceras i krokarna. I restaurangen kommer man göra mat på det man säljer men också på andra råvaror från butiker i närheten som annars skulle slängas.

– Vi snickrar på hur kvällarna ska kunna komplettera det vi gör på dagarna. Vi serverar två rätter varje dag och har öppet till klockan 18, så många har faktiskt tagit med familjen på en tidig middag eller köpt med mat hem. Det är också så vi vill jobba – att underlätta folks vardag, säger Paul Svensson till Mitt i.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.312