23948sdkhjf

Så mycket kostade årets första hummer

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Säsongen inleds med ett saftigt pris på älskat skaldjur.

Hummerpremiären inföll traditionsenligt i måndags och lika traditionsenligt såldes den första hummern på auktion under tisdagsmorgonen. Lika traditionsenligt såldes den första hummern för en rejäl summa pengar, i år blev notan hela 52 000 kronor kilot.

Läs också: Nya metoder ska rädda utsatt hummer

Vinnaren av budgivningen blev Richard Magnusson, grossist från Nordsjö Fisk, som köpte de två humrarna på uppdrag av Dömle Herrgård i Värmland.

– Det är egentligen fruktansvärt mycket pengar, men det är ju årets första hummer och första slag. Nu när de kommit till mitten av raden kostar de väl knappt tusen kronor kilot, säger han till Göteborgs-Posten som var på plats.

Köpet av den första hummern har blivit något av en tradition och ett jippo där priset ökat rejält med åren, 2006 låg kilopriset på 1 250 kronor och året efter på 2 060 kronor. Rekordet, med stor marginal, är dock fortfarande 2012 då kilopriset låg på hela 102 000 kronor. Då skulle hummern säljas vidare i välgörenhetssyfte.

Årets två humrar vägde totalt 1,2 kilo men priset räknas på en decimal, så de båda såldes för totalsumman på 52 000 kronor.

Mer om: Hummer
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107