23948sdkhjf

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Snabbmatsjätten Kentucky Fried Chicken, KFC, skruvar upp tempot på expansionen i Sverige. 

I början av året förklarade Martin Jallinder, affärsutvecklingschef på NSP holding och ansvarig för etableringar av KFC, att det långsiktiga målet är en bra bit över 100 restauranger på den svenska marknaden, varav 50 ska öppnas inom de närmaste fem åren. I det läget fanns det åtta KFC-restauranger i Sverige. Det finns det fortfarande. Men nu börjar det hända saker.

I Samarkandområdet i Växjö växer det just nu fram två snabbmatssatsningar, Kentucky Fried Chicken är den ena och Chopchop den andra. Båda restaurangerna planeras att öppna kommande vår, skriver Smålandsposten.

På Skiftinge handelsplats i Eskilstuna är det också klart med två nya hyresgäster, KFC och Yum Yum.

– Vi hoppas kunna öppna under nästa år, det är väldigt tidigt i processen. Vi har inte ens hunnit söka bygglov än, sa Martin Jallinder till Eskilstuna-Kuriren i juli.

Restaurangen kommer att ha cirka 80 sittplatser, en uteservering och drive thru samt sysselsätta 50-60 personer.

– KFC presenterar just nu en ny design i Europa. Vi har inte byggt någon än, men den kommer bli toppmodern. Den första bygger vi i Växjö nästa år och efter den blir det i Eskilstuna.

Maten tillagas på plats av KFC:s egna kockar.

– Kycklingen kommer rå till oss och tillagas på plats av våra kockar. Vi använder holländsk kyckling i dag och blickar mot att försöka gå över till svensk, men vi måste bli större innan vi kan genomföra det.

I Varberg har KFC ansökt om bygglov, rapporterar Hallandsposten. Om allt går vägen blir KFC granne med Burger King på Annebergsvägen nära motet Varberg Nord. Enligt bygglovsansökan handlar det om en 300 kvadratmeter stor byggnad med plats för drygt 80 gäster och en drive thru.

Växjö, Eskilstuna och Varberg står alltså på tur att få KFC-restauranger, men allra närmast i tiden ligger troligen Örebro. Inget öppningsdatum har offentliggjorts, men kedjan annonserade i somras efter personal med öppningsfrasen ”Inom kort öppnar KFC Örebro”. Restaurangen kommer att ligga centralt i Örebro har Johan Persson, vd för Nordic Service partners, bekräftat för Nerikes Allehanda,

Hittills har alla KFC-etableringar skett i mellersta och södra Sverige. Men KFC spanar även norrut. 

– Vi tittar på Gävle, Sundsvall och Umeå. Vi ser positivt på Umeå som stad, men det är svårt att säga exakt när vi kan etablera en restaurang där. Logistiken för att öppna en enhet så långt norrut är svår och det krävs att vi växer gradvis uppåt i landet, säger Martin Jallinder till Västerbottens-Kuriren..

Utöver alla städer som redan omnämnts har den globala snabbmatskedjan även uttryckt konkret intresse för att öppna restauranger i Linköping, Borås och Borlänge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078