23948sdkhjf

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

Det är inte bara Åre som ska få en Boqueria. Det populära tapaskonceptet kommer snart även till Göteborg. I början av mars öppnar Boqueria Göteborg på Avenyn.

Matkonceptet blir detsamma som på moderrestaurangen i Stockholm, med tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen, men ägaren Napolyon Sürer och den gastronomiska ledaren Fredrik Larsson vill använda lokalen i Göteborg för att skapa en annan upplevelse och atmosfär för gästerna i väst.

– Vårt koncept är ganska unikt, och vi hoppas introducera vår tolkning av det spanska köket på ett bra sätt. Boqueria är en folklig och glad krog och vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker och behov, säger Fredrik Larsson.

Boqueria Stockholm slog upp dörrarna 2012 i Moodgallerian i centrala Stockholm och har sedan dess varit en uppskattad spansk tapasrestaurang, men det är inte förrän nu som konceptet tas till andra delar av Sverige. Den nya redan omskrivna krogen i Åre öppnar i december och några månader senare är det alltså premiärdags för Boqueria Göteborg.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094