23948sdkhjf

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det är inte bara Åre som ska få en Boqueria. Det populära tapaskonceptet kommer snart även till Göteborg. I början av mars öppnar Boqueria Göteborg på Avenyn.

Läs också: Boqueria drar till fjällen

Matkonceptet blir detsamma som på moderrestaurangen i Stockholm, med tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen, men ägaren Napolyon Sürer och den gastronomiska ledaren Fredrik Larsson vill använda lokalen i Göteborg för att skapa en annan upplevelse och atmosfär för gästerna i väst.

– Vårt koncept är ganska unikt, och vi hoppas introducera vår tolkning av det spanska köket på ett bra sätt. Boqueria är en folklig och glad krog och vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker och behov, säger Fredrik Larsson.

Boqueria Stockholm slog upp dörrarna 2012 i Moodgallerian i centrala Stockholm och har sedan dess varit en uppskattad spansk tapasrestaurang, men det är inte förrän nu som konceptet tas till andra delar av Sverige. Den nya redan omskrivna krogen i Åre öppnar i december och några månader senare är det alltså premiärdags för Boqueria Göteborg.  

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11