23948sdkhjf

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det är inte bara Åre som ska få en Boqueria. Det populära tapaskonceptet kommer snart även till Göteborg. I början av mars öppnar Boqueria Göteborg på Avenyn.

Läs också: Boqueria drar till fjällen

Matkonceptet blir detsamma som på moderrestaurangen i Stockholm, med tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen, men ägaren Napolyon Sürer och den gastronomiska ledaren Fredrik Larsson vill använda lokalen i Göteborg för att skapa en annan upplevelse och atmosfär för gästerna i väst.

– Vårt koncept är ganska unikt, och vi hoppas introducera vår tolkning av det spanska köket på ett bra sätt. Boqueria är en folklig och glad krog och vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker och behov, säger Fredrik Larsson.

Boqueria Stockholm slog upp dörrarna 2012 i Moodgallerian i centrala Stockholm och har sedan dess varit en uppskattad spansk tapasrestaurang, men det är inte förrän nu som konceptet tas till andra delar av Sverige. Den nya redan omskrivna krogen i Åre öppnar i december och några månader senare är det alltså premiärdags för Boqueria Göteborg.  

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094