23948sdkhjf

Operakällarens privata vinbar blir publik

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Vinbaren under Operakällaren har hittills bara varit öppen för medlemmar. Men från den 5 november är alla vinälskare välkomna till Nobiskällaren, skriver Star Wine List.

Läs också: Operakällaren är årets krog

På vinlistan finns mer än 60 olika vinsorter, varav 12 är champagne.

– Vi vill ha en klassisk approach både vad gäller lokalen i sig och i valet av viner. Den historiska platsen vi har i källaren är unik, säger Hugo Hall, restaurangchef på Operakällaren, till Star Wine List.

Hugo Hall kommer att ha huvudansvaret för Nobiskällaren, men baren kommer att drivas av Christoffer Spångberg och Johan Iller, chefssommelier på Operakällaren.

Sommelierer och källarmästare har sedan 1989 byggt upp Nobiskällaren som i dag är en av Sveriges största med cirka 2 100 olika etiketter. Antalet flaskor pendlar mellan 35 000 och 40 000.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Nyhetsbrev

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Arkiv

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109