23948sdkhjf

Operakällarens privata vinbar blir publik

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Vinbaren under Operakällaren har hittills bara varit öppen för medlemmar. Men från den 5 november är alla vinälskare välkomna till Nobiskällaren, skriver Star Wine List.

Läs också: Operakällaren är årets krog

På vinlistan finns mer än 60 olika vinsorter, varav 12 är champagne.

– Vi vill ha en klassisk approach både vad gäller lokalen i sig och i valet av viner. Den historiska platsen vi har i källaren är unik, säger Hugo Hall, restaurangchef på Operakällaren, till Star Wine List.

Hugo Hall kommer att ha huvudansvaret för Nobiskällaren, men baren kommer att drivas av Christoffer Spångberg och Johan Iller, chefssommelier på Operakällaren.

Sommelierer och källarmästare har sedan 1989 byggt upp Nobiskällaren som i dag är en av Sveriges största med cirka 2 100 olika etiketter. Antalet flaskor pendlar mellan 35 000 och 40 000.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168