23948sdkhjf

Operakällarens privata vinbar blir publik

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Vinbaren under Operakällaren har hittills bara varit öppen för medlemmar. Men från den 5 november är alla vinälskare välkomna till Nobiskällaren, skriver Star Wine List.

Läs också: Operakällaren är årets krog

På vinlistan finns mer än 60 olika vinsorter, varav 12 är champagne.

– Vi vill ha en klassisk approach både vad gäller lokalen i sig och i valet av viner. Den historiska platsen vi har i källaren är unik, säger Hugo Hall, restaurangchef på Operakällaren, till Star Wine List.

Hugo Hall kommer att ha huvudansvaret för Nobiskällaren, men baren kommer att drivas av Christoffer Spångberg och Johan Iller, chefssommelier på Operakällaren.

Sommelierer och källarmästare har sedan 1989 byggt upp Nobiskällaren som i dag är en av Sveriges största med cirka 2 100 olika etiketter. Antalet flaskor pendlar mellan 35 000 och 40 000.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111