23948sdkhjf

Blåbärs-IPA i samarbete med Englands äldsta bryggeri

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Anrika S:t Eriks bryggeri har varit på besök hos Englands äldsta bryggeri, Shepherd Neame i Kent, grundat år 1698. Besöket har resulterat i en IPA med nordisk twist. Northern Lights lanseras hemma i Sverige den 30 oktober.

Läs också: Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Hantverksbryggeriet i Stockholm med anor från 1859 har på kort tid radat upp två spännande samarbeten med ännu äldre bryggerier. Världens äldsta bryggeri, tyska Weihenstephaner, grundat år 1040, gjorde i somras ett besök i Stockholm för att brygga S:t Eriks & Weihenstephan BSF Lager. Det samarbetet har nu följts av ett Englandsbesök hos Shepherd Neame i Kent.

Den gemensamma ölen Shepherd Neame & S:t Eriks Northern Lights är en blåbärs-IPA med citra-kryohumle med rosa/purpurfärgad nyans och en alkoholhalt på 4,7%.

– Vi ville försöka få till en bra nordisk twist på ölet då det även presenteras för brittiska öldrickare och valet föll på blåbär som jag tror kommer spela väldigt snyggt med citrahumlen, säger David Peuriere, head brewer på S:t Eriks Bryggeri.

– Vi på S:t Eriks är ju väldigt förtjusta i att jobba med kryohumle, en ny sorts koncentrerad och kraftfullare humle, så vi kom överens om att brygga en IPA, tillägger han.

Lansering av Northern Lights sker på samtliga The Bishops Arms-pubar runt om i Sverige med start den 30 oktober.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademin

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Nyhetsbrev

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Arkiv

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164