23948sdkhjf

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Redan när anrika Wienercaféet stängdes i augusti utlovades något nytt och spännande i samma lokaler. Nu står det klart att Brasseriegruppen nya krogsatsning heter Pas D'Art och öppnar den 29 november.

Brasseriegruppens mål är att göra den klassiska lokalen på Biblioteksgatan i centrala Stockholm till en lokal mötesplats med global känsla. På Pas D'art ska det serveras frukost, café gourmand, lunch och middag samt drinkar från cocktailbaren. 

Som namnet antyder kommer krogen att ta avstamp från det franska köket. Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon och kommer att bestå av grönsaksbaserade mellanrätter i prisklassen 95–165 kronor, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern bistronomianda i ett prisintervall på 145–325 kronor. 

– Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt bistronomiskt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin, säger Filip Guvén, vd och medgrundare till det krogimperium somn nyligen bytte namn till Brasseriegruppen.

Rakt översatt betyder Pas D'art ”ingen konst”, men enligt ägarna ska det mer tolkas som ”inga problem”. Tvärtom samarbetar bistron med konstnärer samt mode- & designprofiler som kommer att få dekorera och pryda fönstren ut mot gatan.

Inredningen är signerad Martin Brudnizki, som står bakom Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

– Wienercaféet är en plats jag besökte mycket som barn så arbetet med det här projektet har varit en riktig ära. Vår nya design är inspirerad av de klassiska brasserierna i Europa men med en twist som återspeglar dagens moderna matställen, säger Martin Brudnizk.

Läs mer om: Brasseriegruppen | Pas D'Art
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Nyhetsbrev

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Arkiv

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11