23948sdkhjf

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Filip och Daniel Güven har bytt namn på sitt krogimperium som nu går under namnet Brasseriegruppen. Dessutom öppnar bröderna ytterligare en krog. I slutet av oktober relanseras kvarterskrogen Zink på Östermalm i Stockholm som Gastrotek Zink.

Läs också: Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Den nygamla restaurangen är en hyllning till brödernas restaurang Zink Grill som stängde 2017. Känslan och stämningen på den nya krogen hämtas från Zink Grill och grundkonceptet med grillen i centrum finns kvar, men inspirationen till maten kommer från kusten vid San Francisco, Toscanas böljande kullar och Provances anrika matkultur. 

– När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Güven, grundare och vd för Brasseriegruppen.

Arkitektbyrån Tengbom står för inredningskonceptet som är mer tidlöst än traditionellt och som är tänkt att skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

I Brasseriegruppen, som tills nyligen hette PDF Brasserie Group och inte ska förväxlas med Svenska Brasserier, ingår förutom Zink även Prinsen, East, Pontonen, Trattorian, Orangeriet, Il Tempo, La Cucina, Villa Godthem och Wienercaféet.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141