23948sdkhjf

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Filip och Daniel Güven har bytt namn på sitt krogimperium som nu går under namnet Brasseriegruppen. Dessutom öppnar bröderna ytterligare en krog. I slutet av oktober relanseras kvarterskrogen Zink på Östermalm i Stockholm som Gastrotek Zink.

Läs också: Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Den nygamla restaurangen är en hyllning till brödernas restaurang Zink Grill som stängde 2017. Känslan och stämningen på den nya krogen hämtas från Zink Grill och grundkonceptet med grillen i centrum finns kvar, men inspirationen till maten kommer från kusten vid San Francisco, Toscanas böljande kullar och Provances anrika matkultur. 

– När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Güven, grundare och vd för Brasseriegruppen.

Arkitektbyrån Tengbom står för inredningskonceptet som är mer tidlöst än traditionellt och som är tänkt att skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

I Brasseriegruppen, som tills nyligen hette PDF Brasserie Group och inte ska förväxlas med Svenska Brasserier, ingår förutom Zink även Prinsen, East, Pontonen, Trattorian, Orangeriet, Il Tempo, La Cucina, Villa Godthem och Wienercaféet.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Nu ska bryggeriet expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Convenience växer i betydelse

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Nyhetsbrev

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Arkiv

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152