23948sdkhjf

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Redan när anrika Wienercaféet stängdes i augusti utlovades något nytt och spännande i samma lokaler. Nu står det klart att Brasseriegruppen nya krogsatsning heter Pas D'Art och öppnar den 29 november.

Brasseriegruppens mål är att göra den klassiska lokalen på Biblioteksgatan i centrala Stockholm till en lokal mötesplats med global känsla. På Pas D'art ska det serveras frukost, café gourmand, lunch och middag samt drinkar från cocktailbaren. 

Som namnet antyder kommer krogen att ta avstamp från det franska köket. Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon och kommer att bestå av grönsaksbaserade mellanrätter i prisklassen 95–165 kronor, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern bistronomianda i ett prisintervall på 145–325 kronor. 

– Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt bistronomiskt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin, säger Filip Guvén, vd och medgrundare till det krogimperium somn nyligen bytte namn till Brasseriegruppen.

Rakt översatt betyder Pas D'art ”ingen konst”, men enligt ägarna ska det mer tolkas som ”inga problem”. Tvärtom samarbetar bistron med konstnärer samt mode- & designprofiler som kommer att få dekorera och pryda fönstren ut mot gatan.

Inredningen är signerad Martin Brudnizki, som står bakom Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

– Wienercaféet är en plats jag besökte mycket som barn så arbetet med det här projektet har varit en riktig ära. Vår nya design är inspirerad av de klassiska brasserierna i Europa men med en twist som återspeglar dagens moderna matställen, säger Martin Brudnizk.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094