23948sdkhjf

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Redan när anrika Wienercaféet stängdes i augusti utlovades något nytt och spännande i samma lokaler. Nu står det klart att Brasseriegruppen nya krogsatsning heter Pas D'Art och öppnar den 29 november.

Brasseriegruppens mål är att göra den klassiska lokalen på Biblioteksgatan i centrala Stockholm till en lokal mötesplats med global känsla. På Pas D'art ska det serveras frukost, café gourmand, lunch och middag samt drinkar från cocktailbaren. 

Som namnet antyder kommer krogen att ta avstamp från det franska köket. Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon och kommer att bestå av grönsaksbaserade mellanrätter i prisklassen 95–165 kronor, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern bistronomianda i ett prisintervall på 145–325 kronor. 

– Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt bistronomiskt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin, säger Filip Guvén, vd och medgrundare till det krogimperium somn nyligen bytte namn till Brasseriegruppen.

Rakt översatt betyder Pas D'art ”ingen konst”, men enligt ägarna ska det mer tolkas som ”inga problem”. Tvärtom samarbetar bistron med konstnärer samt mode- & designprofiler som kommer att få dekorera och pryda fönstren ut mot gatan.

Inredningen är signerad Martin Brudnizki, som står bakom Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

– Wienercaféet är en plats jag besökte mycket som barn så arbetet med det här projektet har varit en riktig ära. Vår nya design är inspirerad av de klassiska brasserierna i Europa men med en twist som återspeglar dagens moderna matställen, säger Martin Brudnizk.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.062