23948sdkhjf

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Redan när anrika Wienercaféet stängdes i augusti utlovades något nytt och spännande i samma lokaler. Nu står det klart att Brasseriegruppen nya krogsatsning heter Pas D'Art och öppnar den 29 november.

Brasseriegruppens mål är att göra den klassiska lokalen på Biblioteksgatan i centrala Stockholm till en lokal mötesplats med global känsla. På Pas D'art ska det serveras frukost, café gourmand, lunch och middag samt drinkar från cocktailbaren. 

Som namnet antyder kommer krogen att ta avstamp från det franska köket. Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon och kommer att bestå av grönsaksbaserade mellanrätter i prisklassen 95–165 kronor, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern bistronomianda i ett prisintervall på 145–325 kronor. 

– Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt bistronomiskt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin, säger Filip Guvén, vd och medgrundare till det krogimperium somn nyligen bytte namn till Brasseriegruppen.

Rakt översatt betyder Pas D'art ”ingen konst”, men enligt ägarna ska det mer tolkas som ”inga problem”. Tvärtom samarbetar bistron med konstnärer samt mode- & designprofiler som kommer att få dekorera och pryda fönstren ut mot gatan.

Inredningen är signerad Martin Brudnizki, som står bakom Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

– Wienercaféet är en plats jag besökte mycket som barn så arbetet med det här projektet har varit en riktig ära. Vår nya design är inspirerad av de klassiska brasserierna i Europa men med en twist som återspeglar dagens moderna matställen, säger Martin Brudnizk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094