23948sdkhjf

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Matalternativen blir allt fler på de populära skidorterna.

Det händer mycket på matfronten på de svenska skidorterna. SkiStar har gjort en sammanställning av alla matnyheter i Åre, Sälen och Vemdalen.

I Åre finns redan ett 70-tal matställen. Det är sedan tidigaret kommunicerat att den nya skidsäsongen förstärks av Boquerian, Pinchos och APO (Asian Post Office) och att Supper flyttar till större lokaler.

Även utbudet i Sälen och Vemdalen breddas. I Sälen finns nu över 50 restauranger och kaféer, varav 13 restauranger och barer enbart i Högfjällshotellet. Hotellets fine dining-restaurang Onkel Jean får i vinter den prisade Nobelkocken Anders Dahlbom som ansvarig i köket.  

En nyhet för säsongen är även att Kajsas Fisk, känd från Hötorgshallen i Stockholm, öppnar restaurang på SkiStar Lodge Experium. Som namnet antyder kommer det att serveras allt från klassiska fiskrätter till krogens egna paradrätter, där fisksoppan är den mest kända.

i Vemdalen, som har 30-talet restauranger och kaféer, får Hovde Hotell en ny krögare med erfarenheter från Grythyttan, New York och Skottland. 

– Vi har som mål att våra skidorter ska erbjuda något för alla. Det ska finnas en variation av matupplevelser för alla plånböcker, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063