23948sdkhjf

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matalternativen blir allt fler på de populära skidorterna.

Det händer mycket på matfronten på de svenska skidorterna. SkiStar har gjort en sammanställning av alla matnyheter i Åre, Sälen och Vemdalen.

I Åre finns redan ett 70-tal matställen. Det är sedan tidigaret kommunicerat att den nya skidsäsongen förstärks av Boquerian, Pinchos och APO (Asian Post Office) och att Supper flyttar till större lokaler.

Även utbudet i Sälen och Vemdalen breddas. I Sälen finns nu över 50 restauranger och kaféer, varav 13 restauranger och barer enbart i Högfjällshotellet. Hotellets fine dining-restaurang Onkel Jean får i vinter den prisade Nobelkocken Anders Dahlbom som ansvarig i köket.  

En nyhet för säsongen är även att Kajsas Fisk, känd från Hötorgshallen i Stockholm, öppnar restaurang på SkiStar Lodge Experium. Som namnet antyder kommer det att serveras allt från klassiska fiskrätter till krogens egna paradrätter, där fisksoppan är den mest kända.

i Vemdalen, som har 30-talet restauranger och kaféer, får Hovde Hotell en ny krögare med erfarenheter från Grythyttan, New York och Skottland. 

– Vi har som mål att våra skidorter ska erbjuda något för alla. Det ska finnas en variation av matupplevelser för alla plånböcker, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Restaurangchefer vill inte ändra inköpen för miljöns skull

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Anrikt bryggeri ska omprofileras och expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Nyhetsbrev

Convenience växer i betydelse

Arkiv

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132