23948sdkhjf

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matalternativen blir allt fler på de populära skidorterna.

Det händer mycket på matfronten på de svenska skidorterna. SkiStar har gjort en sammanställning av alla matnyheter i Åre, Sälen och Vemdalen.

I Åre finns redan ett 70-tal matställen. Det är sedan tidigaret kommunicerat att den nya skidsäsongen förstärks av Boquerian, Pinchos och APO (Asian Post Office) och att Supper flyttar till större lokaler.

Även utbudet i Sälen och Vemdalen breddas. I Sälen finns nu över 50 restauranger och kaféer, varav 13 restauranger och barer enbart i Högfjällshotellet. Hotellets fine dining-restaurang Onkel Jean får i vinter den prisade Nobelkocken Anders Dahlbom som ansvarig i köket.  

En nyhet för säsongen är även att Kajsas Fisk, känd från Hötorgshallen i Stockholm, öppnar restaurang på SkiStar Lodge Experium. Som namnet antyder kommer det att serveras allt från klassiska fiskrätter till krogens egna paradrätter, där fisksoppan är den mest kända.

i Vemdalen, som har 30-talet restauranger och kaféer, får Hovde Hotell en ny krögare med erfarenheter från Grythyttan, New York och Skottland. 

– Vi har som mål att våra skidorter ska erbjuda något för alla. Det ska finnas en variation av matupplevelser för alla plånböcker, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fortsatt förlust för Mackmyra

Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Nyhetsbrev

Vivino backar – halvvägs

Arkiv

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093