23948sdkhjf

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matalternativen blir allt fler på de populära skidorterna.

Det händer mycket på matfronten på de svenska skidorterna. SkiStar har gjort en sammanställning av alla matnyheter i Åre, Sälen och Vemdalen.

I Åre finns redan ett 70-tal matställen. Det är sedan tidigaret kommunicerat att den nya skidsäsongen förstärks av Boquerian, Pinchos och APO (Asian Post Office) och att Supper flyttar till större lokaler.

Även utbudet i Sälen och Vemdalen breddas. I Sälen finns nu över 50 restauranger och kaféer, varav 13 restauranger och barer enbart i Högfjällshotellet. Hotellets fine dining-restaurang Onkel Jean får i vinter den prisade Nobelkocken Anders Dahlbom som ansvarig i köket.  

En nyhet för säsongen är även att Kajsas Fisk, känd från Hötorgshallen i Stockholm, öppnar restaurang på SkiStar Lodge Experium. Som namnet antyder kommer det att serveras allt från klassiska fiskrätter till krogens egna paradrätter, där fisksoppan är den mest kända.

i Vemdalen, som har 30-talet restauranger och kaféer, får Hovde Hotell en ny krögare med erfarenheter från Grythyttan, New York och Skottland. 

– Vi har som mål att våra skidorter ska erbjuda något för alla. Det ska finnas en variation av matupplevelser för alla plånböcker, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar i Vemdalen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11