23948sdkhjf

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Sushikedjan öppnar restaurang nummer 44 i Borlänge.

När Sushi Yama öppnar sin 44:e restaurang sker det i Borlänges köpcentrum Kupolen. Därmed tar den svenska sushikedjan ett geografiskt kliv norrut. Tidigare har Uppsala varit Sushi Yamas nordligaste närvaro.

Restaurangen i Borlänge är en av kedjans största med drygt 120 sittplatser.

– Borlänge har funnits med i vår etableringsplan under en längre period . Vi driver nu 44 restauranger, från Borlänge i norr till Göteborg i söder. säger Danny Barsoum, chief brand manager.

I samband med öppningen i Kupolen, tisdagen den 12 november, lanseras även ett nytt dim sum-koncept. I Borlänge och Norrköping kommer gästerna att vid sidan av den reguljära menyn kunna välja mellan olika smårätter. Supkonceptet har döpts till Sushi Yama Dim Sum. 

Tidigare i höst har ett annat subkoncept lanserats i Stockholm, kallat Sushi Yama Izakaya. På den nyöppnade restaurangen i Fältöversten är lunchmenyn den vanliga, men på kvällen och helgerna erbjuds många fler rätter, och tanken är att konceptet ska utvecklas allt eftersom.

Sushi Yama har sedan starten i Stockholm 2008 utvecklats till Nordens ledande sushikedja. Kedjan har cirka 450 anställda och en uttalad ambition att öppna fler nya restauranger. Det talas om en etableringstakt på 7-10 nya enheter om året. Närmast på tur står Stureplan i Stockholm där en Sushi Yama öppnar inom kort på Birger Jarlsgatan 22.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Två nya trendiga takterasser
Boston-inspirerat på O'Learys nya nöjespalats
Katastrofmånad för restaurangbranschen
Bolt stänger abrupt ner sin matbudsverksamhet
Största danska burgarkedjan vill erövra Sverige
Hammars Bryggeri gör nytt förvärv – ”unik möjlighet”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094