23948sdkhjf

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sushikedjan öppnar restaurang nummer 44 i Borlänge.

När Sushi Yama öppnar sin 44:e restaurang sker det i Borlänges köpcentrum Kupolen. Därmed tar den svenska sushikedjan ett geografiskt kliv norrut. Tidigare har Uppsala varit Sushi Yamas nordligaste närvaro.

Läs också: Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Restaurangen i Borlänge är en av kedjans största med drygt 120 sittplatser.

– Borlänge har funnits med i vår etableringsplan under en längre period . Vi driver nu 44 restauranger, från Borlänge i norr till Göteborg i söder. säger Danny Barsoum, chief brand manager.

I samband med öppningen i Kupolen, tisdagen den 12 november, lanseras även ett nytt dim sum-koncept. I Borlänge och Norrköping kommer gästerna att vid sidan av den reguljära menyn kunna välja mellan olika smårätter. Supkonceptet har döpts till Sushi Yama Dim Sum. 

Tidigare i höst har ett annat subkoncept lanserats i Stockholm, kallat Sushi Yama Izakaya. På den nyöppnade restaurangen i Fältöversten är lunchmenyn den vanliga, men på kvällen och helgerna erbjuds många fler rätter, och tanken är att konceptet ska utvecklas allt eftersom.

Sushi Yama har sedan starten i Stockholm 2008 utvecklats till Nordens ledande sushikedja. Kedjan har cirka 450 anställda och en uttalad ambition att öppna fler nya restauranger. Det talas om en etableringstakt på 7-10 nya enheter om året. Närmast på tur står Stureplan i Stockholm där en Sushi Yama öppnar inom kort på Birger Jarlsgatan 22.

Mer om: Sushi | Sushi Yama
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113