23948sdkhjf

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sushikedjan öppnar restaurang nummer 44 i Borlänge.

När Sushi Yama öppnar sin 44:e restaurang sker det i Borlänges köpcentrum Kupolen. Därmed tar den svenska sushikedjan ett geografiskt kliv norrut. Tidigare har Uppsala varit Sushi Yamas nordligaste närvaro.

Läs också: Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

Restaurangen i Borlänge är en av kedjans största med drygt 120 sittplatser.

– Borlänge har funnits med i vår etableringsplan under en längre period . Vi driver nu 44 restauranger, från Borlänge i norr till Göteborg i söder. säger Danny Barsoum, chief brand manager.

I samband med öppningen i Kupolen, tisdagen den 12 november, lanseras även ett nytt dim sum-koncept. I Borlänge och Norrköping kommer gästerna att vid sidan av den reguljära menyn kunna välja mellan olika smårätter. Supkonceptet har döpts till Sushi Yama Dim Sum. 

Tidigare i höst har ett annat subkoncept lanserats i Stockholm, kallat Sushi Yama Izakaya. På den nyöppnade restaurangen i Fältöversten är lunchmenyn den vanliga, men på kvällen och helgerna erbjuds många fler rätter, och tanken är att konceptet ska utvecklas allt eftersom.

Sushi Yama har sedan starten i Stockholm 2008 utvecklats till Nordens ledande sushikedja. Kedjan har cirka 450 anställda och en uttalad ambition att öppna fler nya restauranger. Det talas om en etableringstakt på 7-10 nya enheter om året. Närmast på tur står Stureplan i Stockholm där en Sushi Yama öppnar inom kort på Birger Jarlsgatan 22.

Mer om: Sushi | Sushi Yama
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fortsatt förlust för Mackmyra

Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Nyhetsbrev

Vivino backar – halvvägs

Arkiv

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109