23948sdkhjf

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Den nya asiatiska matsatsningen på Berns i Stockholm har fått ett namn. Isaan är inte bara namnet på Sayan Isakssons nya restaurang, det är också namnet på den region i Thailand där stjärnkocken Sayan är född.

Läs också: Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

– Vi hade olika namnval uppe men när det visade sig att flera av de anställda på Berns kommer från samma provins som jag själv kändes namnvalet givet. Det i kombination med att mat från det området är den typ av thailändsk mat vi vill servera på Isaan, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson, som låg bakom hyllade Esperanto och Råkultur, kommer att göra sin egen tolkning av det thailändska köket. Maten ska tillagas över öppen eld på en grill, som blir restaurangens hjärta. Utan avancerad teknisk utrustning och med fokus på inhemska och ekologiska råvaror. 

För att minska importen på råvaror som koriander och citrongräs ska restaurangen odla det i närområdet. 

– För mig är det viktigt att lägga stor vikt vid råvarornas ursprung och kvalitet. Vi har till exempel under en lång tid tittat på olika uppfödare av gris och kyckling för att hitta det som passar oss bäst. I restaurangen ska vi göra mycket från grunden. Vi ska odla själva och bland annat göra vår egen miso. Det är viktigt för mig. Miljön i restaurangen ska vara inkluderande och inte andas lyxrestaurang, förklarar den 45-årige stjärnkrögaren. 

Isaan öppnar den 15 januari.

Mer om: Berns | Isaan | Sayan Isaksson
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Nyhetsbrev

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Arkiv

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172