23948sdkhjf

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Den nya asiatiska matsatsningen på Berns i Stockholm har fått ett namn. Isaan är inte bara namnet på Sayan Isakssons nya restaurang, det är också namnet på den region i Thailand där stjärnkocken Sayan är född.

– Vi hade olika namnval uppe men när det visade sig att flera av de anställda på Berns kommer från samma provins som jag själv kändes namnvalet givet. Det i kombination med att mat från det området är den typ av thailändsk mat vi vill servera på Isaan, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson, som låg bakom hyllade Esperanto och Råkultur, kommer att göra sin egen tolkning av det thailändska köket. Maten ska tillagas över öppen eld på en grill, som blir restaurangens hjärta. Utan avancerad teknisk utrustning och med fokus på inhemska och ekologiska råvaror. 

För att minska importen på råvaror som koriander och citrongräs ska restaurangen odla det i närområdet. 

– För mig är det viktigt att lägga stor vikt vid råvarornas ursprung och kvalitet. Vi har till exempel under en lång tid tittat på olika uppfödare av gris och kyckling för att hitta det som passar oss bäst. I restaurangen ska vi göra mycket från grunden. Vi ska odla själva och bland annat göra vår egen miso. Det är viktigt för mig. Miljön i restaurangen ska vara inkluderande och inte andas lyxrestaurang, förklarar den 45-årige stjärnkrögaren. 

Isaan öppnar den 15 januari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078