23948sdkhjf

Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ska laga mat på kolgrill under Berns kristallkronor.

Sayan Isaksson flyttar in på Berns. Den thailändskfödda stjärnkocken, som låg bakom Esperanto och Råkultur, ska laga thaimat under kristallkronorna. 

Läs också: ”Vår ambition är att skapa en modern klassiker”

I februari inledde Sayan Isaksson ett samarbete med Stureplansgruppen och nu presenteras mer detaljer om vad det är för projekt han jobbar med.

Hans nya ännu namnlösa restaurang öppnar i början av 2020 i samma lokaler som Berns Asiatiska just nu huserar i. En kolgrill ska placeras centralt under kristallkronorna. Där ska det lagas mat med inspiration hämtad från den thailändska provins som Sayan Isaksson själv kommer ifrån.  

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson har under sin kockkarriär komponerat Nobelmiddagar, vunnit OS-guld och drivit stjärnkrogar. Sommaren 2018 tvingades han dock av ekonomiska skäl begära Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi i konkurs. Samma år öppnade han restaurang Nu i gallerian Ringen på Södermalm.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12