23948sdkhjf

Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

Ska laga mat på kolgrill under Berns kristallkronor.

Sayan Isaksson flyttar in på Berns. Den thailändskfödda stjärnkocken, som låg bakom Esperanto och Råkultur, ska laga thaimat under kristallkronorna. 

I februari inledde Sayan Isaksson ett samarbete med Stureplansgruppen och nu presenteras mer detaljer om vad det är för projekt han jobbar med.

Hans nya ännu namnlösa restaurang öppnar i början av 2020 i samma lokaler som Berns Asiatiska just nu huserar i. En kolgrill ska placeras centralt under kristallkronorna. Där ska det lagas mat med inspiration hämtad från den thailändska provins som Sayan Isaksson själv kommer ifrån.  

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson har under sin kockkarriär komponerat Nobelmiddagar, vunnit OS-guld och drivit stjärnkrogar. Sommaren 2018 tvingades han dock av ekonomiska skäl begära Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi i konkurs. Samma år öppnade han restaurang Nu i gallerian Ringen på Södermalm.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11