23948sdkhjf

Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ska laga mat på kolgrill under Berns kristallkronor.

Sayan Isaksson flyttar in på Berns. Den thailändskfödda stjärnkocken, som låg bakom Esperanto och Råkultur, ska laga thaimat under kristallkronorna. 

Läs också: Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I februari inledde Sayan Isaksson ett samarbete med Stureplansgruppen och nu presenteras mer detaljer om vad det är för projekt han jobbar med.

Hans nya ännu namnlösa restaurang öppnar i början av 2020 i samma lokaler som Berns Asiatiska just nu huserar i. En kolgrill ska placeras centralt under kristallkronorna. Där ska det lagas mat med inspiration hämtad från den thailändska provins som Sayan Isaksson själv kommer ifrån.  

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson har under sin kockkarriär komponerat Nobelmiddagar, vunnit OS-guld och drivit stjärnkrogar. Sommaren 2018 tvingades han dock av ekonomiska skäl begära Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi i konkurs. Samma år öppnade han restaurang Nu i gallerian Ringen på Södermalm.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.396