23948sdkhjf

Stjärnkocken tar sitt thailändska arv till Berns

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ska laga mat på kolgrill under Berns kristallkronor.

Sayan Isaksson flyttar in på Berns. Den thailändskfödda stjärnkocken, som låg bakom Esperanto och Råkultur, ska laga thaimat under kristallkronorna. 

Läs också: Arnold's – nu även med lunchservering

I februari inledde Sayan Isaksson ett samarbete med Stureplansgruppen och nu presenteras mer detaljer om vad det är för projekt han jobbar med.

Hans nya ännu namnlösa restaurang öppnar i början av 2020 i samma lokaler som Berns Asiatiska just nu huserar i. En kolgrill ska placeras centralt under kristallkronorna. Där ska det lagas mat med inspiration hämtad från den thailändska provins som Sayan Isaksson själv kommer ifrån.  

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson har under sin kockkarriär komponerat Nobelmiddagar, vunnit OS-guld och drivit stjärnkrogar. Sommaren 2018 tvingades han dock av ekonomiska skäl begära Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi i konkurs. Samma år öppnade han restaurang Nu i gallerian Ringen på Södermalm.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14