23948sdkhjf

Framgång för Kopparbergs gin

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Bryggeriet Kopparbergs, listat på NGM MTF, redovisar ett resultat efter skatt på 58 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (60,8). Resultatet per aktie uppgick till 2:81 kronor (2:95).

Läs också: Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Nettoomsättningen uppgick till 549 miljoner kronor (523). Rörelseresultatet blev 84,9 miljoner kronor (80,1).

Den positiva utvecklingen för Kopparbergs ginförsäljning har fortsatt under det tredje kvartalet.

"Vi har under perioden fått nya kunder och därmed en större marknadstäckning. Det kommer att bli intressant att se hur det nya segmentet inom gin kommer att utvecklas under resten av året", skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

Kopparbergs lanserade i början av sommaren Kopparbergs Pink Gin på flaska (alkoholhalt 37,5 procent) och en så kallad "ready to drink" på burk (alkoholhalt 5 procent).

Bolagets ginlansering har bidragit till en högre rörelsemarginal.

Mer om:Kopparbergs
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.187