23948sdkhjf

Framgång för Kopparbergs gin

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Bryggeriet Kopparbergs, listat på NGM MTF, redovisar ett resultat efter skatt på 58 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (60,8). Resultatet per aktie uppgick till 2:81 kronor (2:95).

Läs också: AR ska halvera upplärningstid hos Kopparbergs

Nettoomsättningen uppgick till 549 miljoner kronor (523). Rörelseresultatet blev 84,9 miljoner kronor (80,1).

Den positiva utvecklingen för Kopparbergs ginförsäljning har fortsatt under det tredje kvartalet.

"Vi har under perioden fått nya kunder och därmed en större marknadstäckning. Det kommer att bli intressant att se hur det nya segmentet inom gin kommer att utvecklas under resten av året", skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

Kopparbergs lanserade i början av sommaren Kopparbergs Pink Gin på flaska (alkoholhalt 37,5 procent) och en så kallad "ready to drink" på burk (alkoholhalt 5 procent).

Bolagets ginlansering har bidragit till en högre rörelsemarginal.

Mer om:Kopparbergs
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Nyhetsbrev

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Arkiv

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11