23948sdkhjf

John Scott's efter TGI Fridays i Kungsträdgården

Börsnoterade Kopparbergs Bryggeri ska driva pub i Kungsträdgården. Ett långt avtal har skrivits med Viking Line-ägaren Jakob Johanssons fastighetsbolag Maelir.

I slutet av januari stängdes TGI Fridays i Kungsträdgården i Stockholm efter en uppmärksammad hyrestvist. Ett knappt halvår senare står det klart att det i stället blir en John Scott's i lokalerna. Det är Fastighetsvärlden som berättar att börsnoterade Kopparbergs Bryggeri tecknat hyresavtal med fastighetsägaren Maelir som ägs av redaren Jakob Johansson.

Enligt Finwire finns det sammantaget 20 John Scott's-pubar, vilka förra året bidrog till 7,7 procent av omsättningen hos Kopparbergs Bryggeri. Det motsvarar 263 miljoner kronor. Den första öppnade på Avenyn i Göteborg 2013. I Stockholm finns sedan tidigare pubar på Kungsgatan och Lilla Bantorget.

Avtalet med Kopparbergs bäddar enligt Jakob Johansson för en öppen och tillgänglig verksamhet med en prisklass som Stockholms stad och stockholmarna önskar sig.

– Att få in ett börsnoterat svenskt bolag med en entreprenöriell anda känns bra för oss. Jag är imponerad över hur de jobbar, säger Jakob Johansson till Fastighetsvärlden.

Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden har parterna tecknat ett riktigt långt hyresavtal. I hyresavtalet ingår 400 kvadratmeter lokalyta i gatuplaner och 400 kvadratmeter i källaren. Hyresgästen förfogar även över 450 kvadratmeter utomhus, enligt avtal direkt med staden.

– Jag kan givetvis inte kommentera hyresnivån, det är mellan hyresvärd och hyresgäst. Men så mycket kan jag säga att det nu är på en högre nivå än vad vi erbjöd tidigare hyresgäst. Läget är det inget fel på heller, säger Jakob Johansson, känd som huvudägare i Viking Line.

Jakobsson äger också via Maelir fastigheten med Södra teatern på Södermalm, Åhlénshuset vid Odenplan och en restaurangbyggnad med en stjärnkrog på Djurgården. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047