23948sdkhjf

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Scandic inför klimatberäknade menyer. Klimatberäknade fest- och eventmenyer ger Scandics gäster möjlighet att jämföra olika maträtters miljöpåverkan och göra ett aktivt klimatval.

– Klimatberäkningarna ger både oss på Scandic och konsumenten en tydlig bild över hur vi ska göra våra val för att konsumera livsmedel på ett hållbart sätt som kan ta oss in i framtiden. Vi ska fortsätta äta gott men vi ska göra det smart, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Recepten för event och fest har tagits fram av Scandics Culinary Team som leds av Scandic Sveriges kökschef Pontus Wellén. Klimatberäkningen har gjorts av Orkla Foods Sverige. En symbol på varje recept visar vilken klimatpåverkan en portion har och hur många procent av en mer klimatanpassad daglig konsumtion rätten utgör. 

– Vi vill hjälpa restauratörer att göra medvetna val för att minska avtrycket på vår planet. Därför har vi tagit fram konceptet med en klimatbudget för mat, säger Lars Lundahl, miljöchef på Orkla Foods Sverige.

De klimatberäknade fest-och eventmenyerna införs den 3 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204