23948sdkhjf

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Scandic inför klimatberäknade menyer. Klimatberäknade fest- och eventmenyer ger Scandics gäster möjlighet att jämföra olika maträtters miljöpåverkan och göra ett aktivt klimatval.

Läs också: Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

– Klimatberäkningarna ger både oss på Scandic och konsumenten en tydlig bild över hur vi ska göra våra val för att konsumera livsmedel på ett hållbart sätt som kan ta oss in i framtiden. Vi ska fortsätta äta gott men vi ska göra det smart, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Recepten för event och fest har tagits fram av Scandics Culinary Team som leds av Scandic Sveriges kökschef Pontus Wellén. Klimatberäkningen har gjorts av Orkla Foods Sverige. En symbol på varje recept visar vilken klimatpåverkan en portion har och hur många procent av en mer klimatanpassad daglig konsumtion rätten utgör. 

– Vi vill hjälpa restauratörer att göra medvetna val för att minska avtrycket på vår planet. Därför har vi tagit fram konceptet med en klimatbudget för mat, säger Lars Lundahl, miljöchef på Orkla Foods Sverige.

De klimatberäknade fest-och eventmenyerna införs den 3 februari.

Mer om: Orkla | Scandic
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173