23948sdkhjf

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

År 2007 stod Tommy Myllymäki som vinnare i tävlingen Årets kock. Tolv år senare blir han till ordförande för juryn som utser nästa vinnare. Stjärnkocken är också aktuell med nya krogen Aira som öppnar våren 2020.

Läs också: Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

Efter många år som medlem i Årets kock-juryn blir det nu Tommy Myllymäkis uppdrag att själv sätta samman och leda juryn som ska bedöma kocktävlingen som även brukar benämnas SM i professionell matlagning. Nytt från och med i år är att ordförandeskapet tillsätts för tre år i taget.

– Jag är otroligt hedrad och glad över uppdraget och jag ser verkligen fram emot att få vara med i den fortsatta utvecklingen av tävlingen Årets kock, säger Tommy Myllymäki, som också är upptagen med sin nya krog Aira som öppnar våren 2020 på allt mer restaurangtäta Djurgåden.

Det är Svenska Brasserier som tillsammans med sin kreativa ledare Myllymäki bygger en helt ny restaurang från grunden. Målet var från början att öppna krogen våren 2018, men arbetet har tagit längre tid än planerat. Nu börjar dock krogen ta form på riktigt. I förra veckan lyftes spisen in i de nybyggda lokalerna på Biskopsudden.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Restaurangchefer vill inte ändra inköpen för miljöns skull

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Anrikt bryggeri ska omprofileras och expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Nyhetsbrev

Convenience växer i betydelse

Arkiv

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148