23948sdkhjf

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Den nya stjärnkrogen på Djurgården i Stockholm börjar äntligen närma sig öppning. Svenska Brasserier letar nu efter de talanger som ska ingå i Tommy Myllymäkis team. I sommar startar anställningsintervjuerna.

Läs också: Hett att gå på krogen på julafton

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på den nya restaurangen på Biskopsudden på Djurgården. ”Ambitionen är att restaurangen ska bli en destination i sig själv och strategin är uttalad – att ge Tommy Myllymäki alla de förutsättningar som krävs för att skapa en restaurang av absolut högsta klass”, var budskapet från restaurangkoncernen.

Ett år senare meddelades att ”arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018.”

Så blev det inte. Först nu, tre och ett halv år senare, påbörjas rekryteringen av personal. ”Vill du leverera gästupplevelse på högsta nivå och vara med om en unik utvecklingsresa? Connecta med oss”, uppmanar Svenska Brasserier.

Följande positioner ska tillsättas: 

Läs också: Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

  • Kock
  • Kallskänka
  • Konditor
  • Souschef
  • Dryckesansvarig
  • Sommelier
  • Servis
  • Hovmästare

Något exakt premiärdatum för den nya restaurangen anges inte, bara att den gastronomiska satsningen på Djurgården kommer att öppna under 2019/2020. Inte heller har något namn på krogen kommunicerats.

Den nya krogen kommer att ha plats för 40-50 gäster. Jonas Bohlin, som är Svenska Brasseriers arkitekt sedan lång tid tillbaka, svarar för designen både invändigt och utvändigt. 

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119