23948sdkhjf

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Den nya stjärnkrogen på Djurgården i Stockholm börjar äntligen närma sig öppning. Svenska Brasserier letar nu efter de talanger som ska ingå i Tommy Myllymäkis team. I sommar startar anställningsintervjuerna.

Läs också: Hett att gå på krogen på julafton

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på den nya restaurangen på Biskopsudden på Djurgården. ”Ambitionen är att restaurangen ska bli en destination i sig själv och strategin är uttalad – att ge Tommy Myllymäki alla de förutsättningar som krävs för att skapa en restaurang av absolut högsta klass”, var budskapet från restaurangkoncernen.

Ett år senare meddelades att ”arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018.”

Så blev det inte. Först nu, tre och ett halv år senare, påbörjas rekryteringen av personal. ”Vill du leverera gästupplevelse på högsta nivå och vara med om en unik utvecklingsresa? Connecta med oss”, uppmanar Svenska Brasserier.

Följande positioner ska tillsättas: 

Läs också: Tommy Myllymäki gör Sveriges svåraste matkasse

  • Kock
  • Kallskänka
  • Konditor
  • Souschef
  • Dryckesansvarig
  • Sommelier
  • Servis
  • Hovmästare

Något exakt premiärdatum för den nya restaurangen anges inte, bara att den gastronomiska satsningen på Djurgården kommer att öppna under 2019/2020. Inte heller har något namn på krogen kommunicerats.

Den nya krogen kommer att ha plats för 40-50 gäster. Jonas Bohlin, som är Svenska Brasseriers arkitekt sedan lång tid tillbaka, svarar för designen både invändigt och utvändigt. 

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132