23948sdkhjf

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Den nya stjärnkrogen på Djurgården i Stockholm börjar äntligen närma sig öppning. Svenska Brasserier letar nu efter de talanger som ska ingå i Tommy Myllymäkis team. I sommar startar anställningsintervjuerna.

Läs också: Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på den nya restaurangen på Biskopsudden på Djurgården. ”Ambitionen är att restaurangen ska bli en destination i sig själv och strategin är uttalad – att ge Tommy Myllymäki alla de förutsättningar som krävs för att skapa en restaurang av absolut högsta klass”, var budskapet från restaurangkoncernen.

Ett år senare meddelades att ”arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018.”

Så blev det inte. Först nu, tre och ett halv år senare, påbörjas rekryteringen av personal. ”Vill du leverera gästupplevelse på högsta nivå och vara med om en unik utvecklingsresa? Connecta med oss”, uppmanar Svenska Brasserier.

Följande positioner ska tillsättas: 

Läs också: Hett att gå på krogen på julafton

  • Kock
  • Kallskänka
  • Konditor
  • Souschef
  • Dryckesansvarig
  • Sommelier
  • Servis
  • Hovmästare

Något exakt premiärdatum för den nya restaurangen anges inte, bara att den gastronomiska satsningen på Djurgården kommer att öppna under 2019/2020. Inte heller har något namn på krogen kommunicerats.

Den nya krogen kommer att ha plats för 40-50 gäster. Jonas Bohlin, som är Svenska Brasseriers arkitekt sedan lång tid tillbaka, svarar för designen både invändigt och utvändigt. 

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Nyhetsbrev

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Arkiv

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Gondolen tvingas flytta – strid om tidpunkten

Alkoläsken ökar kraftigt

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146