23948sdkhjf

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har drivit sitt ambulerande restaurangprojekt Garba sedan 2017. Men nu har duon bestämt sig för att stanna på ett ställe. Från den 8 januari finns Garba i samma hus som Nosh and Cow, skriver Allt om Stockholm.

Läs också: Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

– Vår ambition har alltid varit att öppna eget och vi har testat en massa olika idéer. När vi hittade den här våningen kändes det plötsligt så rätt, förklarar Linn Söderström.

Våningen ligger på Norrlandsgatan 24 mitt i centrala Stockholm. Det är samma adress som Nosh and Cow, men tre trappor längre upp i fastigheten. Där kommer kockduon att servera en fyrarättersmeny.

– Det ska bli så kul att liksom förverkliga alla de idéer vi filat på genom åren. Känslan av att sitta och äta i en våning tror vi ger en väldigt intim och social känsla, säger Marion Ringborg till Allt om Stockholm.

Men helt färdiga med tillfälliga matsatsningar är inte duon. Marion Ringborg och Linn Söderström står för menyn när designern Fredrik Paulson ska gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, den 4-8 februari nästa år.

– Vi delar ambitionen att skapa rumsliga sammanhang. Vi försöker uppmuntra till umgänge genom att servera maten vid långbord, där man tar från samma tallrik, häller upp från samma karaff. Det är så vi själva älskar att äta. Det får gärna vara lite stökigt, säger Linn Söderström.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.204