23948sdkhjf

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har drivit sitt ambulerande restaurangprojekt Garba sedan 2017. Men nu har duon bestämt sig för att stanna på ett ställe. Från den 8 januari finns Garba i samma hus som Nosh and Cow, skriver Allt om Stockholm.

– Vår ambition har alltid varit att öppna eget och vi har testat en massa olika idéer. När vi hittade den här våningen kändes det plötsligt så rätt, förklarar Linn Söderström.

Våningen ligger på Norrlandsgatan 24 mitt i centrala Stockholm. Det är samma adress som Nosh and Cow, men tre trappor längre upp i fastigheten. Där kommer kockduon att servera en fyrarättersmeny.

– Det ska bli så kul att liksom förverkliga alla de idéer vi filat på genom åren. Känslan av att sitta och äta i en våning tror vi ger en väldigt intim och social känsla, säger Marion Ringborg till Allt om Stockholm.

Men helt färdiga med tillfälliga matsatsningar är inte duon. Marion Ringborg och Linn Söderström står för menyn när designern Fredrik Paulson ska gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, den 4-8 februari nästa år.

– Vi delar ambitionen att skapa rumsliga sammanhang. Vi försöker uppmuntra till umgänge genom att servera maten vid långbord, där man tar från samma tallrik, häller upp från samma karaff. Det är så vi själva älskar att äta. Det får gärna vara lite stökigt, säger Linn Söderström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094