23948sdkhjf

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har drivit sitt ambulerande restaurangprojekt Garba sedan 2017. Men nu har duon bestämt sig för att stanna på ett ställe. Från den 8 januari finns Garba i samma hus som Nosh and Cow, skriver Allt om Stockholm.

Läs också: Kockarna bakom Garba dubbelt aktuella

– Vår ambition har alltid varit att öppna eget och vi har testat en massa olika idéer. När vi hittade den här våningen kändes det plötsligt så rätt, förklarar Linn Söderström.

Våningen ligger på Norrlandsgatan 24 mitt i centrala Stockholm. Det är samma adress som Nosh and Cow, men tre trappor längre upp i fastigheten. Där kommer kockduon att servera en fyrarättersmeny.

– Det ska bli så kul att liksom förverkliga alla de idéer vi filat på genom åren. Känslan av att sitta och äta i en våning tror vi ger en väldigt intim och social känsla, säger Marion Ringborg till Allt om Stockholm.

Men helt färdiga med tillfälliga matsatsningar är inte duon. Marion Ringborg och Linn Söderström står för menyn när designern Fredrik Paulson ska gestalta Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, den 4-8 februari nästa år.

– Vi delar ambitionen att skapa rumsliga sammanhang. Vi försöker uppmuntra till umgänge genom att servera maten vid långbord, där man tar från samma tallrik, häller upp från samma karaff. Det är så vi själva älskar att äta. Det får gärna vara lite stökigt, säger Linn Söderström.

Mer om: Garba
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11