23948sdkhjf

McDonald's har slut på halloumi

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ny satsning blev mer framgångsrik än väntat.

Halloumins popularitet ser inte ut att avta i Sverige. Bland annat har Ica och Norrmejerier tillsammans börjat bygga en jätteanläggning för att tillverka sin egen variant av den gnissliga osten.

Läs också: Pommes frites-olja ska bli diesel

Även McDonald's har hakat på trenden och den 26 november lanserade de sin Crispy Cheese – som redan nu sålt slut.

– Jag är både förtvivlad och överlycklig på samma gång. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att vi inte kan servera våra gäster deras nya favoritburgare, men samtidigt är jag enormt glad över det varma mottagandet som Crispy Cheese har fått, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver McDonald's att de helt enkelt gjort en för försiktig försäljningsprognos och "en på tok för liten beställning".

Osten som kommer från Arla har en lagringstid på tre månader vilket gör att burgaren kommer tillbaka till McDonald's restauranger i januari.

– Nu får vi analysera hur det här har kunnat hända och säkerställa att det inte sker igen. Det är lätt att vara efterklok, men faktum är att vi borde ha förstått att det skulle bli en storsuccé redan vid första provsmakningen, säger Staffan Ekstam.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109