23948sdkhjf

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Anrika Stockholmskrogen Tennstopet har sedan julhelgen stängt för första gången på hundra år. Men inte för gott. I april öppnar Tennstopet igen efter en välbehövlig renovering. Dessutom med en ny systerkrog vägg i vägg.

Läs också: Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Tennstopet skriver på sin hemsida att krogen har stängt för att rustas för de kommande 100 åren. Folksam som äger fastigheten har bestämt att lokalerna ska stambytas och krogen passar då samtidigt på och fräschar upp de befintliga lokalerna samt uppgraderar kök, personalutrymmen och förråd.

När Tennstopet öppnar igen så slår samtidigt nya systerkrogen Tennstopet Grill upp dörrarna i lokalen intill. Där kommer det att serveras grill- och skaldjursrätter i en lokal med plats för 70 sittande gäster. En stor bar som vetter ut mot gatan får också plats på Odengatan 74. Konceptet har på ägarnas uppdrag jobbats fram av Jimmie Rundqvist som på försommaren förra året rekryterades för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

Tennstopet Grill och nyrestaurerade Tennstopet öppnar i början av april.

Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Mer om: Tennstopet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109