23948sdkhjf

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Anrika Stockholmskrogen Tennstopet har sedan julhelgen stängt för första gången på hundra år. Men inte för gott. I april öppnar Tennstopet igen efter en välbehövlig renovering. Dessutom med en ny systerkrog vägg i vägg.

Tennstopet skriver på sin hemsida att krogen har stängt för att rustas för de kommande 100 åren. Folksam som äger fastigheten har bestämt att lokalerna ska stambytas och krogen passar då samtidigt på och fräschar upp de befintliga lokalerna samt uppgraderar kök, personalutrymmen och förråd.

När Tennstopet öppnar igen så slår samtidigt nya systerkrogen Tennstopet Grill upp dörrarna i lokalen intill. Där kommer det att serveras grill- och skaldjursrätter i en lokal med plats för 70 sittande gäster. En stor bar som vetter ut mot gatan får också plats på Odengatan 74. Konceptet har på ägarnas uppdrag jobbats fram av Jimmie Rundqvist som på försommaren förra året rekryterades för att bli ny källarmästare och vd på Restaurang Tennstopet.

Tennstopet Grill och nyrestaurerade Tennstopet öppnar i början av april.

Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078