23948sdkhjf

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki är äntligen redo att öppna sin nya krog på Djurgården i Stockholm. Invigningen av Aira sker den 20 mars. Från och med i dag, den 20 januari, går det att boka bord i den helt nybyggda restaurangen på Biskopsudden.

Läs också: Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på en ny restaurang av ”absolut högsta klass”. Nästan fyra och ett halvt år senare är det äntligen upp till bevis.

– Givetvis känns det fantastiskt att vi nu närmar oss invigningen av Aira och äntligen kan öppna bordsbokningen. Det har varit en lång resa hit och vi är många som har sett fram emot den här dagen. Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki i ett uttalande.

Menyn på Aira kommer att utgå från nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Restaurangen kommer att erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny.

Krogen är ritad av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Aira ska enligt de ansvariga kombinera gastronomi, arkitektur och naturmiljö på ett gränslöst sätt. Huset som inrymmer restaurangen har anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster kan även njuta av utsikt mot vattnet.

Aira kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée. 

Tommy Myllymäki är också aktuell som ordförande i juryn för Årets kock, tävlingen som han själv vann 2007.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Nyhetsbrev

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Arkiv

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.441