23948sdkhjf

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hedda Spendrup satsar på mer än öl. I april adderar den unga bryggmästaren också en restaurang och bar i anslutning till sitt nya bryggeri Omaka. Uteservering och ölträdgård ingår också i satsningen.

– I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, fjärde generationens bryggmästare från familjen Spendrup.

Den största utmaningen har varit att ändra detaljplanen från det som tidigare var en skola till industri och restaurang.

Omaka har varit igång med sin verksamhet på Uggleviksgatan i Stockholm sedan strax före årsskiftet och Hedda Spendrups har nu bryggt färdigt sin första öl, som symboliskt getts namnet Mother. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som passande nog heter Omaka. Mother beskrivs som ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet. 

– Vi har redan tio öl som lagras ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år, säger Hedda Spendrup. 

Ölen kommer först och främst att säljas och drickas i restaurangen och baren men det finns även planer att på sikt sälja öl till omkringliggande restauranger och kanske även Systembolaget.

Heddas bror Axel Spendrup står för bryggeriets visuella uttryck och arbetar med designen på allt från ölburkarna till restaurangens menyer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094