23948sdkhjf

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hedda Spendrup satsar på mer än öl. I april adderar den unga bryggmästaren också en restaurang och bar i anslutning till sitt nya bryggeri Omaka. Uteservering och ölträdgård ingår också i satsningen.

Läs också: Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

– I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, fjärde generationens bryggmästare från familjen Spendrup.

Den största utmaningen har varit att ändra detaljplanen från det som tidigare var en skola till industri och restaurang.

Omaka har varit igång med sin verksamhet på Uggleviksgatan i Stockholm sedan strax före årsskiftet och Hedda Spendrups har nu bryggt färdigt sin första öl, som symboliskt getts namnet Mother. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som passande nog heter Omaka. Mother beskrivs som ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet. 

– Vi har redan tio öl som lagras ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år, säger Hedda Spendrup. 

Ölen kommer först och främst att säljas och drickas i restaurangen och baren men det finns även planer att på sikt sälja öl till omkringliggande restauranger och kanske även Systembolaget.

Heddas bror Axel Spendrup står för bryggeriets visuella uttryck och arbetar med designen på allt från ölburkarna till restaurangens menyer.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Nyhetsbrev

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Arkiv

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11