23948sdkhjf

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären godkänd av EU-kommisionen.

Försäljningen av Fazers restaurangverksamhet är nu slutförd. Den 1 februari överfördes ägandet av restaurang- och måltidsdelen Fazer Food Services till Compass Group. Detta efter att transaktionen godkänts av EU-kommissionen den 29 januari.   

Läs också: Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Det var i juni som Fazer meddelade att koncernen som en del av strategin att fokusera på snabbrörliga konsumentprodukter och för att bli ett mer enhetligt matföretag avtalat om en försäljning av Fazer Food Services. Ny ägare är den globala foodservice-jätten Compass Group.

– Med sin nya ägare är verksamheten nu redo att ta ytterligare steg för att främja utvecklingen av den nordiska marknaden för måltidstjänster. Jag vill passa på att tacka alla våra fantastiska kollegor i Fazer Food Services, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

Fazer Food Services grundades 1976 under namnet Fazer Catering och har idag över 7 000 medarbetare på mer än 1 000 restauranger, varav 500 i Finland, 230 i Sverige, 150 i Danmark och 120 i Norge. Ett produktionskök i Estland ingår också i verksamheten.

Compass Group PLC är den ledande globala aktören inom måltidsservice och supporttjänster med verksamhet i cirka 45 länder. För att möjliggöra en smidig övergång förbinder sig Fazer-koncernen att stötta Compass Group och den verksamhet som tidigare ägdes av Fazer. 

– Vi är glada att äntligen välkomna våra Fazer Food Services kollegor till Compass-familjen. Vårt mål den närmsta tiden kommer att vara att skapa ett team med gemensamma värderingar byggt på båda företagens kultur. Tillsammans har vi branschens bästa och mest erfarna team och vår gemensamma framtid är väldigt spännande, säger Kathinka Friis-Møller, managing director för Compass Group Nordics.

Mer om: Compass Group | Fazer
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125