23948sdkhjf

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären godkänd av EU-kommisionen.

Försäljningen av Fazers restaurangverksamhet är nu slutförd. Den 1 februari överfördes ägandet av restaurang- och måltidsdelen Fazer Food Services till Compass Group. Detta efter att transaktionen godkänts av EU-kommissionen den 29 januari.   

Läs också: Gateau öppnar nytt – på nätet

Det var i juni som Fazer meddelade att koncernen som en del av strategin att fokusera på snabbrörliga konsumentprodukter och för att bli ett mer enhetligt matföretag avtalat om en försäljning av Fazer Food Services. Ny ägare är den globala foodservice-jätten Compass Group.

– Med sin nya ägare är verksamheten nu redo att ta ytterligare steg för att främja utvecklingen av den nordiska marknaden för måltidstjänster. Jag vill passa på att tacka alla våra fantastiska kollegor i Fazer Food Services, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

Fazer Food Services grundades 1976 under namnet Fazer Catering och har idag över 7 000 medarbetare på mer än 1 000 restauranger, varav 500 i Finland, 230 i Sverige, 150 i Danmark och 120 i Norge. Ett produktionskök i Estland ingår också i verksamheten.

Compass Group PLC är den ledande globala aktören inom måltidsservice och supporttjänster med verksamhet i cirka 45 länder. För att möjliggöra en smidig övergång förbinder sig Fazer-koncernen att stötta Compass Group och den verksamhet som tidigare ägdes av Fazer. 

– Vi är glada att äntligen välkomna våra Fazer Food Services kollegor till Compass-familjen. Vårt mål den närmsta tiden kommer att vara att skapa ett team med gemensamma värderingar byggt på båda företagens kultur. Tillsammans har vi branschens bästa och mest erfarna team och vår gemensamma framtid är väldigt spännande, säger Kathinka Friis-Møller, managing director för Compass Group Nordics.

Mer om: Compass Group | Fazer
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109