23948sdkhjf

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för Svenska kocklandslaget. I morgon, tisdag, bär det i iväg till tyska Stuttgart och på fredag den 14 februari invigs Culinary Olympics 2020.

Läs också: Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Dagen därpå drar tävlingen igång för Svenska kocklandslaget som ställs mot 31 andra nationer under OS i gastronomi. Det första tävlingsmomentet Chef's Table är nytt för i år och ersätter det tidigare Kalla bordet. Två dagar senare är det dags för det andra momentet, Varmköket.

– I Culinary Olympics är detaljerna avgörande, därför har våra förberedelser varit minutiösa. Vi har arbetat utifrån ett tema vi kallar Closer och det har genomsyrat allt vi gjort fram till i dag, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget.

Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Återstår att se hur långt årets tema Closer räcker. Segraren i Culinary Olympics koras den 19 februari.

Det svenska laget i Stuttgart består av: team manager Fredrik Andersson, team captain Jimmi Eriksson, kockarna Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ludwig Tjörnemo och Anders Isaksson, head pastry chef Kasper Kleihs, konditorerna Sebastian Pettersson och Anton Husa samt commis: Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pyl.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109