23948sdkhjf

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Det börjar dra ihop sig för Svenska kocklandslaget. I morgon, tisdag, bär det i iväg till tyska Stuttgart och på fredag den 14 februari invigs Culinary Olympics 2020.

Dagen därpå drar tävlingen igång för Svenska kocklandslaget som ställs mot 31 andra nationer under OS i gastronomi. Det första tävlingsmomentet Chef's Table är nytt för i år och ersätter det tidigare Kalla bordet. Två dagar senare är det dags för det andra momentet, Varmköket.

– I Culinary Olympics är detaljerna avgörande, därför har våra förberedelser varit minutiösa. Vi har arbetat utifrån ett tema vi kallar Closer och det har genomsyrat allt vi gjort fram till i dag, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget.

Förra årets tema Curious by Nature ledde fram till svenskt guld i Culinary World Cup. Återstår att se hur långt årets tema Closer räcker. Segraren i Culinary Olympics koras den 19 februari.

Det svenska laget i Stuttgart består av: team manager Fredrik Andersson, team captain Jimmi Eriksson, kockarna Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ludwig Tjörnemo och Anders Isaksson, head pastry chef Kasper Kleihs, konditorerna Sebastian Pettersson och Anton Husa samt commis: Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pyl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064