23948sdkhjf

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Det räckte inte ända fram för Svenska kocklandslaget i Culinary Olympics.

Silvermedaljörerna. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Svenska kocklandslaget lyckades inte försvara fjolårets guld i Culinary World Cup. Norge tog hem guldet i Culinary Olympics i Stuttgart. Trots att det svenska laget tidigare i veckan lyckades uppnå guldnivå i både Chef’s Table och i Varmköket så räckte poängen bara till silvermedalj.

Men det blev ändå svensk guldglans i Stuttgart tack vare Svenska juniorkockslandslaget som till skillnad från sina mer rutinerade kolleger lyckades hålla Norge bakom sig. 

Svenska kocklandslaget tilldelades guldet i momentet Varmköket. Slutplaceringen i Chef’s Table blev brons. När poängen sedan räknades ihop räckte det till silver, efter vinnaren Norge men före Island på tredje plats.

– Detta är helt klart en besvikelse eftersom vi haft ett så tydligt mål. I köken gick allt som planerat i båda momenten och domarna var imponerade av vårt lagarbete och teamkänslan. Nu räckte det tyvärr inte hela vägen fram, Norge var bättre helt enkelt, säger Fredrik Andersson, team manager, Svenska kocklandslaget.

Juniorlandslaget i action. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Hos juniorlandslaget var det förstås muntrare.

– Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan. Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl som i löpspåren och i köket. Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från, team-work, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är svensk gastronomi och är så stolta för att få att visat upp våra svenska råvaror på detta sätt.  Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira, säger lagledaren Peter Jelksäter.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328