23948sdkhjf

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Två miljoner dollar ska delas ut.

Idag öppnar nomineringen till ett helt nytt pris, The Food Planet Prize, vars syfte är att belöna initiativ som kan "ställa om vårt livsmedelssystem och föda en växande världsbefolkning utan att skada vår livsmiljö".

Läs också: Max storsatsar på Polen med ny direktör

Priset på 1 miljon dollar vardera till två pristagare är instiftat av den nybildade stiftelsen The Curt Bergfors Foundation som har kapitaliserats med medel från Max grundare Curt Bergfors privata förmögenhet.

– Det här är utmaningar som vi alla behöver ta oss an. Vår matplanet är trasig. Vi är alla en del av problemet och vi måste alla försöka bli en del av lösningen. Jag vill bidra genom stiftelsen och The Food Planet Prize, säger Curt Bergfors i ett uttalande.

Det ena priset tilldelas en befintlig lösning för ett hållbart matsystem som kan skalas upp globalt. Det andra tilldelas ett nytänkande initiativ som kan bidra till att reformera vår livsmedelsförsörjning i grunden.

Priset är tänkt att delas ut årligen och den första utdelningen kommer att ske under hösten 2020.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Nyhetsbrev

Gastro Nord flyttad till oktober

Arkiv

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Åtgärderna ingen hjälp för convenience-branschen

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

20 000 jobb i fara inom hotell och restaurang

Visitas vd: ”Vi är en näring i fritt fall”.

McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Disney och Impossible Foods i samarbete

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094