23948sdkhjf

Årets unga kock korad

Årets unga kock 2020 heter Anton Kardell. Han slog de andra fem finalisterna i en spännande tävling som avgjordes på Stockholms hotell- och restaurangskola.

– Det är fantastiskt roligt att ta hem det här priset. Det ligger väldigt mycket arbete bakom, jag har verkligen utmanat mig själv, provat nya idéer och tränat mycket. Jag är också mycket tacksam för mina arbetskamrater som stöttat mig med feedback när jag tränat på jobbet”, säger 23-åriga Anton Kardell.

Anton Kardell från enstjärniga Göteborgskrogen SK Mat & Människor går nu vidare till världsfinalen för kockar under 27 år, som avgörs i Paris i september.

De sex finalisterna tillagade under tävlingen en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser. Juryn utsåg vinnaren med följande motivering: ”Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare.”

Segermenyn

  • Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök.
  • Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.
  • Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099