23948sdkhjf

Årets unga kock korad

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Årets unga kock 2020 heter Anton Kardell. Han slog de andra fem finalisterna i en spännande tävling som avgjordes på Stockholms hotell- och restaurangskola.

Läs också: Två gotlänningar toppar Årets unga kock

– Det är fantastiskt roligt att ta hem det här priset. Det ligger väldigt mycket arbete bakom, jag har verkligen utmanat mig själv, provat nya idéer och tränat mycket. Jag är också mycket tacksam för mina arbetskamrater som stöttat mig med feedback när jag tränat på jobbet”, säger 23-åriga Anton Kardell.

Anton Kardell från enstjärniga Göteborgskrogen SK Mat & Människor går nu vidare till världsfinalen för kockar under 27 år, som avgörs i Paris i september.

De sex finalisterna tillagade under tävlingen en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser. Juryn utsåg vinnaren med följande motivering: ”Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare.”

Segermenyn

  • Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök.
  • Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.
  • Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Nyhetsbrev

Gastro Nord flyttad till oktober

Arkiv

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Åtgärderna ingen hjälp för convenience-branschen

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

20 000 jobb i fara inom hotell och restaurang

Visitas vd: ”Vi är en näring i fritt fall”.

McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Disney och Impossible Foods i samarbete

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094