23948sdkhjf

Basta drar norrut – öppnar sin fjärde restaurang

De ansvariga bakom det italienska konceptet Basta vänder blickarna norrut. I höst flyttar Basta in i Centralhotellets före detta lokaler i Stenstan i Sundsvall.

– Sundsvall har varit högsta prioritet för oss trots att vi har haft ett stort intresse från södra delarna av landet och anledningarna är många. Vi har själva rötterna i Norrland, säger Brazer Bozlak, vd Basta.

Den första Basta-restaurangen invigdes i Falun för snart tre år sedan och har sedan följts av öppningar i Borlänge och Gävle. Restaurangen i Sundsvall blir därmed kedjans fjärde när den öppnar i den Diösägda fastigheten i Sundsvall som ritades av Per Appelberg och Knut Gyllencreutz redan 1890. Över 100 sittande gäster kommer att kunna erbjudas plats.

– Sundsvall har känts som ett naturligt och tryggt steg med tanke på vår starka relation till Diös, men även för att Sundsvall har ett hett restaurangliv med många riktigt bra restauranger som kompletterar varandra. Sundsvall har många restauranger i vårt casual dining-segment och vi har därför en stark tro på att Sundsvallsborna redan från start kommer att förstå och uppskatta den eleganta enkelheten i vårt koncept, säger Brazer Bozlak, vd, Basta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078