23948sdkhjf

Basta drar norrut – öppnar sin fjärde restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

De ansvariga bakom det italienska konceptet Basta vänder blickarna norrut. I höst flyttar Basta in i Centralhotellets före detta lokaler i Stenstan i Sundsvall.

Läs också: Urbant italienskt och sushi till Gävle

– Sundsvall har varit högsta prioritet för oss trots att vi har haft ett stort intresse från södra delarna av landet och anledningarna är många. Vi har själva rötterna i Norrland, säger Brazer Bozlak, vd Basta.

Den första Basta-restaurangen invigdes i Falun för snart tre år sedan och har sedan följts av öppningar i Borlänge och Gävle. Restaurangen i Sundsvall blir därmed kedjans fjärde när den öppnar i den Diösägda fastigheten i Sundsvall som ritades av Per Appelberg och Knut Gyllencreutz redan 1890. Över 100 sittande gäster kommer att kunna erbjudas plats.

– Sundsvall har känts som ett naturligt och tryggt steg med tanke på vår starka relation till Diös, men även för att Sundsvall har ett hett restaurangliv med många riktigt bra restauranger som kompletterar varandra. Sundsvall har många restauranger i vårt casual dining-segment och vi har därför en stark tro på att Sundsvallsborna redan från start kommer att förstå och uppskatta den eleganta enkelheten i vårt koncept, säger Brazer Bozlak, vd, Basta.

Läs mer om: BASTA
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141