23948sdkhjf

Basta drar norrut – öppnar sin fjärde restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

De ansvariga bakom det italienska konceptet Basta vänder blickarna norrut. I höst flyttar Basta in i Centralhotellets före detta lokaler i Stenstan i Sundsvall.

Läs också: Urbant italienskt och sushi till Gävle

– Sundsvall har varit högsta prioritet för oss trots att vi har haft ett stort intresse från södra delarna av landet och anledningarna är många. Vi har själva rötterna i Norrland, säger Brazer Bozlak, vd Basta.

Den första Basta-restaurangen invigdes i Falun för snart tre år sedan och har sedan följts av öppningar i Borlänge och Gävle. Restaurangen i Sundsvall blir därmed kedjans fjärde när den öppnar i den Diösägda fastigheten i Sundsvall som ritades av Per Appelberg och Knut Gyllencreutz redan 1890. Över 100 sittande gäster kommer att kunna erbjudas plats.

– Sundsvall har känts som ett naturligt och tryggt steg med tanke på vår starka relation till Diös, men även för att Sundsvall har ett hett restaurangliv med många riktigt bra restauranger som kompletterar varandra. Sundsvall har många restauranger i vårt casual dining-segment och vi har därför en stark tro på att Sundsvallsborna redan från start kommer att förstå och uppskatta den eleganta enkelheten i vårt koncept, säger Brazer Bozlak, vd, Basta.

Mer om: BASTA
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.091