23948sdkhjf

57-procentig ökning av konkurser i mars

1,8 bolag inom hotell- och restaurangbranschen väntas gå omkull varje dag.

Att hotell- och restaurangbranschen drabbats oerhört hårt av coronapandemin råder det ingen tvekan om. Nu presenterar Upplysningscentralen, UC, dystra siffror som ytterligare understryker krisläget.

Läs också: Vassa Eggen stänger – för att överleva

Med anledning av det extraordinära läget har UC tagit fram extra konkursstatistik, baserad på inkomna konkurser under den 1-20 mars 2020, som visar att konkurserna väntas öka med 57 procent under mars månad jämfört med samma period förra året.

– Det här är små företag med intäktsbortfall på 70 procent eller mer, låga marginaler och låga buffertar redan innan. Det kommer att bli en förödande utslagning i branschen, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

I reella tal väntas 1,8 bolag per dag att gå i konkurs, jämfört med 1,1 bolag under mars 2019. Statistiken är en uppskattning på den fortsatta konkursutvecklingen inom hotell- och restaurangbranschen baserat på hur takten ser ut just nu.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096