23948sdkhjf

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Men bra start för pop up-kiosken som kommer att hålla öppet hela våren.

Nu stänger även den populära Stockholmskrogen Vassa Eggen som i höstas firade 20-årsjubileum. Skälet är förstås coronapandemin. 

– Det är med stor sorg vi tillfälligt tvingas stänga Vassa Eggen. Vi prioriterar nu att hitta lösningar för vår fantastiska personal och arbetar samtidigt med att möjliggöra för en nypremiär senare i år, säger Christian Olsson och Kristofer Sandström, ägare av Vassa Eggen.

Vassa Eggen stänger på obestämd tid. Ägarna förklarar i ett pressmeddelande att beslutet är taget med respekt för svenska myndigheters rekommendationer gällande umgänge och sociala kontakter. Men stängningen är också nödvändig för krogens överlevnad.

– Vi har inga planer på att stänga Vassa Eggen för all framtid. Tvärtom. Åtgärderna vi nu vidtar är för att säkra vår fortsatta existens och för att så snart som möjligt kunna öppna upp för alla våra gäster igen, betonar Christian Olsson.

Den nyöppnade pop up-kiosken på uteserveringen kommer dock att hålla öppet under hela våren. Vassa Eggen Kiosk erbjuder dagligen ett par av rätterna från Vassa Eggens meny och sushi från Tako för take-away. Under premiären i dag sålde allt slut. Köksmästare är Martin Gradin från Tako.

Stockholms krogbolag äger även restaurang Tako som ligger intill. Där är verksamheten också tillfälligt stängd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156