23948sdkhjf

Vassa Eggen stänger – för att överleva

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Men bra start för pop up-kiosken som kommer att hålla öppet hela våren.

Nu stänger även den populära Stockholmskrogen Vassa Eggen som i höstas firade 20-årsjubileum. Skälet är förstås coronapandemin. 

Läs också: I dag öppnar Vassa Eggen igen

– Det är med stor sorg vi tillfälligt tvingas stänga Vassa Eggen. Vi prioriterar nu att hitta lösningar för vår fantastiska personal och arbetar samtidigt med att möjliggöra för en nypremiär senare i år, säger Christian Olsson och Kristofer Sandström, ägare av Vassa Eggen.

Vassa Eggen stänger på obestämd tid. Ägarna förklarar i ett pressmeddelande att beslutet är taget med respekt för svenska myndigheters rekommendationer gällande umgänge och sociala kontakter. Men stängningen är också nödvändig för krogens överlevnad.

– Vi har inga planer på att stänga Vassa Eggen för all framtid. Tvärtom. Åtgärderna vi nu vidtar är för att säkra vår fortsatta existens och för att så snart som möjligt kunna öppna upp för alla våra gäster igen, betonar Christian Olsson.

Den nyöppnade pop up-kiosken på uteserveringen kommer dock att hålla öppet under hela våren. Vassa Eggen Kiosk erbjuder dagligen ett par av rätterna från Vassa Eggens meny och sushi från Tako för take-away. Under premiären i dag sålde allt slut. Köksmästare är Martin Gradin från Tako.

Stockholms krogbolag äger även restaurang Tako som ligger intill. Där är verksamheten också tillfälligt stängd.

Läs mer om: Tako | coronakrisen | Vassa Eggen
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109