23948sdkhjf

I dag öppnar Vassa Eggen igen

Ägarna tacksamma för möjligheten att snabbt få ned personalkostnaderna.

Efter att ha hållit stängt i sex veckor öppnar Vassa Eggen igen i dag, den 6 maj. Det sker i samarbete med grannkrogen Tako som har samma ägare. Tako står för förrätterna och Vassa Eggen för varmrätterna.

När krisen på kort tid blev påtaglig i mars så dog omsättningen i restaurangbranschen lika snabbt. För Vassa Eggen och Tako var tappet cirka 70 procent. Ägarna Christian Olsson och Kristofer Sandström tog snabbt beslutet att stänga både Vassa Eggen och Tako. Det gick tack vare en bra dialog och historik med banken.

Det statligt bekostade korttidsarbetet har bidragit till att krogarna överlevt coronapandemin.

– Genom korttidspermitteringen fick vi hjälp att få ner personalkostnaderna snabbt. En bra och snabb åtgärd i en kris som slog till på bara några dagar, säger delägaren Christian Olsson.

Liksom kompanjonen Kristofer Sandström välkomnar Christian Olsson även det nyligen presenterade omställningsstödet. Duon, som även äger Haga Bottega, Kommendören, Tennstopet och blivande Tennstopet Grill, hoppas nu att även det stödet snart ska komma dem till gagn.

Inför återöppningen av Vassa Eggen har restaurangen möblerats om för att möta kraven från Folkhälsomyndigheten. Mindre barbord har också placerats ut i bardelen som normalt har mycket ståyta.

– Nu kan vi äntligen öppna Vassa Eggen på ett sätt där vi kan erbjuda både härlig stämning och en trygg miljö för gäster och personal. Vi tror att många kommer  att uppskatta kombinationen Vassa Eggen och Tako på menyn samt möjligheterna till cocktailhäng för några få vid barborden, säger Kristofer Sandström.

Delar av anrika Tennstopet har också öppnat i veckan efter en renovering som pågått sedan årsskiftet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078