23948sdkhjf

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

Intäkterna för Melanders group har på restaurangsidan minskat med 90 procent sedan coronautbrottet. Därför har bolaget nu valt att ansöka om rekonstruktion, skriver Breakit.

– Vi har valt att ta den här vägen för att få ett andrum och för att ta oss igenom det här. Styrelsen fattade beslut om rekonstruktion för att långsiktigt kunna säkra koncernen samt för att värna om de anställda, säger Stefan Söderman, vd för Melanders group, till Breakit.

Enligt Stefan Söderman finns det i nuläget för många frågetecken kring statens åtgärdspaket. Därför bedömds en rekonstruktion var ett bättre alternativ för Melanders group och dess många dotterbolag. 

– Nu får vi statlig lönegaranti från dag ett. Med tanke på krisen och att ingen vet när den är över så var det här det bästa vi kunde göra föra att inte agera för sent, säger Söderman.

Melanders group har över 300 anställda och omsätter en halv miljard kronor. I gruppen ingår sju nio restauranger, däribland Melanders fisk, Konstnärsbaren, Edsbacka Wärdshus, Ulla Winbladh, Wedholms fisk och Sjöpaviljongen. Dessutom äger koncernen sju fiskbutiker, bland annat en i den återinvigda Östermalmshallen där den allra första Melandersbutiken öppnade 1988.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143