23948sdkhjf

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Anrika Tennstopet och nya bakfickan Tennstopet Grill skulle ha öppnat till påsk.

Anrika Stockholmskrogen Tennstopet har haft stängt sedan julhelgen för renovering. Nu blir stängningen längre än planerat. Premiären för både Tennstopet och den nya bakfickan Tennstopet Grill senareläggs som en följd av coronakrisen.

Läs också: Äntligen öppningsdag för Tennstopets nya systerkrog

De senaste månaderna har Tennstopet genomgått en omfattande renovering av köks- och personalutrymmen samt en uppfräschning av vissa delar av interiören. Samtidigt har nya bakfickan Tennstopet Grill färdigställts. 

Tanken var att dörrarna skulle slås upp lagom till påsk, men med den osäkerhet som nu råder finns det inte längre något datum för öppningen.

– Vi är oerhört ledsna och besvikna att tvingas skjuta upp premiären, med hänsyn till våra gäster men även vår personal. Men att vi kommer att öppna, det kan vi lova. Tennstopet har en unik historia som är allt annat än färdigskriven, säger delägaren Christian Olsson.

Tennstopet började som en biljardsalong år 1867. Krogen, som nu i över 50 år legat på Dalagatan i Stockholm, har haft samma tidlösa meny med svensk husmanskost och vilt i över hundra år. Nya systerkrogen Tennstopet Grill blir en bakficka i lokalen intill. Där kommer det att serveras grill- och skaldjursrätter i en lokal med plats för 70 sittande gäster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094