23948sdkhjf

Profiler samlar krog-Sverige bakom gemensam åtgärdslista

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Krogrörelsen ”Tillsammans ur krisen” uppmanar regeringen agera innan det är för sent.

Under parollen ”Tillsammans ur krisen” har nu flera kända krögare gått ihop för att ena krog-Sverige. Bakom initiativet står Danyel Couet och Tareq Taylor som tillsammans med Anne Thörnström nu talar med gemensam röst.

Rörelsen backas upp av en stor grupp krögare och kafé- och restaurangkedjor och tanken är samla även resten av krog-Sverige för att tillsammans öka trycket på regeringen att agera snabbt.

– För varje minut som går blir situationen alltmer ohållbar. Just nu sitter vi på en sorts orolig vänt, där vi, våra anställda och vår framtid är helt beroende av vilka beslut som tas av regeringen. Läget är akut och helt ärligt har vi inte så mycket mer tid att spela på, säger Danyel Couet.

De olika grupperna har slagit ihop sina åtgärdslistor till en gemensam, där två olika paket presenteras:

Lockdown:

  • Möjlighet att permittera upp till 100%. Ingen del av kostnaderna ska falla på företagen.
  • Fasta kostnader ersätts av staten.
  • Amorteringar fryses.
  • Näringsidkaren har möjlighet att tillämpa Lockdown om det kan påvisas en omsättningsförlust på minst 50%

Krisdrift:

  • Momsen tas bort helt.
  • Arbetsgivaravgifterna tas bort helt.
  • Täckning av fasta kostnader Pro rata upp till 50% från staten.
  • Amorteringar fryses. 

– Vi förstår att det handlar om stora summor och stora beslut men de är absolut nödvändiga och de krispaket som hittills presenterats hjälper oss inte att överleva. Att stötta branschen ekonomiskt här och nu borde bli en betydligt billigare nota än att vi i framtiden står med hundratusentals arbetslösa, säger Tareq Taylor. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126