23948sdkhjf

Microcatering med vinservering ska granskas

När kunderna hade börjat utebli på grund av rädsla för smittspridning uppfann Winenine vinbar microcatering. Sedan den 3 april har vinbaren i Växjö erbjudit catering av mat och vin till sina gästers hem. Ett inte helt okontroversiellt grepp som bland annat kritiserats av den lokala IOGT-föreningen och som nu ska granskas av länsstyrelsen i Kronoberg.

Vinbaren Winenine har fått godkänt av kommunen att servera vin och mat hemma hos betalande kunder i Växjö tätort eftersom tjänsten anses omfattas av de regler som gäller för vanlig catering även om det i det här fallet handlar om att leverera till mindre sällskap än vanligt.

”Vi levererar på ett säkert sätt så att smittorisken är minimal, även för riskgrupperna”, utlovar Winenine i sin marknadsföring.

Vi har alla tillstånd som krävs för catering och vi uppfyller gällande alkoholregler. Det blir samma regler som på restaurangen, att vinet serveras i glas alternativt öppnad flaska, har Hans Sundqkvist, vd och delägare i Winenine, förklarat för Smålandsposten.

Nu har länsstyrelsen i Kronoberg inlett en granskning av beslutet, skriver P4 Kronoberg. Nämnden för arbete och välfärd, som godkände krogens ansökan, har två veckor på sig att svara på länsstyrelsens frågor.

– Möjligen så har man missuppfattat vissa delar av vilken lagstiftning vi använder, men då kommer det finnas goda möjligheter för oss nu i vårt svar att förtydliga det, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd till radiokanalen.

Han anser att de har utgått från den gällande lagstiftningen för catering när de har tagit sitt beslut och anser det vara en väldigt säker process.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125