23948sdkhjf

Microcatering med vinservering ska granskas

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

När kunderna hade börjat utebli på grund av rädsla för smittspridning uppfann Winenine vinbar microcatering. Sedan den 3 april har vinbaren i Växjö erbjudit catering av mat och vin till sina gästers hem. Ett inte helt okontroversiellt grepp som bland annat kritiserats av den lokala IOGT-föreningen och som nu ska granskas av länsstyrelsen i Kronoberg.

Läs också: Vivino backar – halvvägs

Vinbaren Winenine har fått godkänt av kommunen att servera vin och mat hemma hos betalande kunder i Växjö tätort eftersom tjänsten anses omfattas av de regler som gäller för vanlig catering även om det i det här fallet handlar om att leverera till mindre sällskap än vanligt.

”Vi levererar på ett säkert sätt så att smittorisken är minimal, även för riskgrupperna”, utlovar Winenine i sin marknadsföring.

Vi har alla tillstånd som krävs för catering och vi uppfyller gällande alkoholregler. Det blir samma regler som på restaurangen, att vinet serveras i glas alternativt öppnad flaska, har Hans Sundqkvist, vd och delägare i Winenine, förklarat för Smålandsposten.

Nu har länsstyrelsen i Kronoberg inlett en granskning av beslutet, skriver P4 Kronoberg. Nämnden för arbete och välfärd, som godkände krogens ansökan, har två veckor på sig att svara på länsstyrelsens frågor.

– Möjligen så har man missuppfattat vissa delar av vilken lagstiftning vi använder, men då kommer det finnas goda möjligheter för oss nu i vårt svar att förtydliga det, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd till radiokanalen.

Han anser att de har utgått från den gällande lagstiftningen för catering när de har tagit sitt beslut och anser det vara en väldigt säker process.

Mer om: vin | Winenine
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Nyhetsbrev

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Arkiv

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.437